Nieuws

Gault&Millau reikt awards uit: Sidney Schutte Chef van het Jaar

Sidney Schutte is maandag 7 november door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam en chef van tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje in Amsterdam ontving de bijbehorende award tijdens de presentatie van de gids voor 2017.

De presentatie van de Gault&Millau-gids voor 2017 vond voor het eerst plaats tijdens de beurs Gastronomie/Fine Food Professional in de Jaarbeurs in Utrecht.

The Wine and Food Association, uitgever van de gids en de beurs Fine Food Professional, koos recent voor een samenwerking met Gastronomie.

Librije’s Zusje
Voorafgaand aan de lancering van de gids werd traditiegetrouw een aantal awards uitgereikt. Die van Chef van het Jaar ging naar Sidney Schutte, chef van tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje in Amsterdam en executive chef van Waldorf Astoria Amsterdam.

Jonathan Zandbergen en Bas van Kranen
Twee chefs ontvingen de award die hoort bij de titel Talentvol Chef van het Jaar: Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl en Bas van Kranen van De Leuf in Ubachsberg.

Gastheer
Tot Gastheer van het Jaar werd uitgeroepen Casper Westerveld van Vinkeles in Amsterdam, het restaurant van hotel The Dylan.

Joey de Kruijf van Parkheuvel in Rotterdam mocht het podium op als Talentvol Gastheer van het Jaar.

Award-winnaars
Het volledige overzicht van award-winnaars is als volgt:
Chef van het Jaar: Sidney Schutte van restaurant Librije’s Zusje in Amsterdam
Talentvol Chef van het Jaar: Bas van Kranen van De Leuf in Ubachsberg en Jonathan Zandbergen van Merlet in Schoorl
Sommelier van het Jaar: Ronnie Brouwer van De Kromme Dissel in Heelsum
Talentvol Sommelier van het Jaar: Lendl Mijnhijmer van restaurant Waterproef in Scheveningen
Gastheer van het Jaar: Casper Westerveld van Vinkeles in Amsterdam
Talentvol Gastheer van het Jaar: Joey de Kruijf van Parkheuvel in Rotterdam
Fromager van het Jaar: Melvin Verwaal van Bord’Eau in Amsterdam
Wijn/Spijs Specialist van het Jaar: Martijn Struijk van De Lindehof in Nuenen
Prijs-Plezier Award: Jacobsz in Amsterdam
Duurzaam Restaurant van het Jaar: Biologisch restaurant Aan Sjuuteeänd in Schinnen
Wijnkaart van het Jaar: Bistro Bord’O in Leiden
Terras van het Jaar: The Hunting Lodge in Rozendaal
Hotel van het Jaar: Seven One Seven in Amsterdam

ChefsFriends feliciteert alle winnaars en alle genomineerden van harte met hun prestatie.

Sidney Schutte over Librije’s Zusje, Waldorf Astoria en zijn signatuur

Sidney Schutte is tweesterrenchef van restaurant Librije’s Zusje én executive chef van vijfsterrenhotel Waldorf Astoria Amsterdam. Voor de camera van ChefsFriends vertelt hij over het combineren van die twee functies, zijn terugkeer naar Nederland, de relatie met De Librije in Zwolle, zijn kookstijl, zijn signatuurgerecht en zijn menukaart(en).

Vorig artikel

Wagyu-diner van sterchef Wilco Berends bij De Nederlanden

Volgend artikel

Inter Scaldes, De Librije en De Leest top Gault&Millau 2017

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.