Nieuws

Italiaanse sterchefs naar restaurant Aroma in Vaassen

Chef Pasquale Carfora gaat in zijn restaurant Aroma in Vaassen opnieuw samen koken met collega’s uit Italië. Woensdag 17 april verzorgt hij een zogeheten six hands-dinner met Sara Scarsella en Matteo Compagnucci van Sintesi in Arriccia, door Michelin bekroond met een ster.

Sara en Matteo leerden het vak bij onder andere Noma in Kopenhagen en openden in 2020 Sintesi in Arriccia, net iets ten zuiden van Rome. Sinds 2023 is het in het bezit van een Michelinster.

Pasquale Carfora

‘Vorig jaar kwam ik met hen in contact via een gezamenlijke vriend’, aldus Pasquale. ‘Ik at in hun restaurant en vond de ervaring overweldigend. Ik werd verliefd op hun visie op koken. Puur en met krachtige smaken. Vandaar dat ik erg verrast was toen ze ‘ja’ zeiden op mijn uitnodiging.’

Eigen moestuin

In Sintesi komen volgens de eigenaren ‘traditie en innovatie’ samen. Het neer- en voortzetten van de lokale culinaire traditie speelt daarbij (ook) een rol. Veel komt uit de eigen moestuin en overige ingrediënten worden uit de directe omgeving gehaald.

De Leest

Aroma huisvest in het pand dat voorheen onderdak bood aan driesterrenrestaurant De Leest. De eetgelegenheid is een initiatief van Pasquale, zijn partner Elisa Leune en zijn schoonvader Jan Leune.

Afgelopen jaar kwam het binnen op positie 89 in de top 100 van culinaire gids Lekker. Het restaurant heeft 14,5 punten Gault&Millau en wordt aanbevolen door Michelin.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De eigen(wijze) koers van Herman Cooijmans en restaurant EDEN*

Volgend artikel

Heerlijk met bubbels: Parmigiano Reggiano

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.