Nieuws

Foto’s: De Zeeuw in Haarlem opent op nieuwe locatie

Janine en Jeroen de Zeeuw hebben restaurant De Zeeuw geopend op de nieuwe locatie in Haarlem. Het echtpaar verhuisde de eetgelegenheid, omdat er behoefte was aan meer ruimte. ‘We hebben de hele zaak de afgelopen zes weken verbouwd, van top tot teen, inclusief nieuw interieur en nieuwe keuken.’

Restaurant De Zeeuw huisvestte in de Nassaustraat en is nu gevestigd in de Nassaulaan zo’n 300 meter verderop.

Jeroen de Zeeuw

‘We zijn verhuisd om een groter team om ons heen te krijgen, waardoor we minder afhankelijk zijn van onszelf bij bijvoorbeeld ziekte of vakanties’, zo laat Jeroen weten. ‘Daarnaast hebben we nog bepaalde ambities die we willen waarmaken en daarvoor hebben we meer ruimte nodig. Voor onszelf, maar ook voor onze gasten.’

Restaurantruil

Janine en Jeroen plaatsten afgelopen zomer een oproep op Instagram en ontvingen daarop een reactie van de eigenaar van het 300 meter verderop gelegen restaurant Le Mortier. ‘We kenden elkaar al en hij wilde kleiner en wij groter, dus dat was vrij snel bekeken.’

Donker, intiem en elegant

De afgelopen zes weken is de zaak volledig verbouwd, zo laten de eigenaren weten. ‘Van top tot teen, inclusief nieuw interieur en nieuwe keuken. Het interieur is donker, intiem en elegant.’

Volgens Jeroen en Janine doet het resultaat een beetje denken aan een mix tussen Scandinavisch en Japans. ‘We houden heel erg van die rust, maar zonder dat het stijf is. We wilden kost wat kost de gezelligheid en knusheid van onze vorige zaak behouden en we denken dat dit aardig is gelukt.’

Restaurant De Zeeuw heeft veertig couverts en is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner. ‘Vanaf mei komt daar lunch bij’, besluit Jeroen.

Lees ook:
Jeroen de Zeeuw start restaurant De Zeeuw in Haarlem
Nieuwe eigenaren voor restaurant Fris in Haarlem
Tweede zaak in Haarlem voor sterchef Jozua Jaring
Nieuw interieur voor sterrestaurant Ratatouille in Haarlem

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Slotplaats voegt Marten Haga toe aan keukenteam

Volgend artikel

La Provence 50 jaar: sportkampioen nu sterrenchef

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.