Nieuws

Chef Frank vernieuwt zijn restaurant en verlaagt de prijzen

Restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk is vernieuwd. Eigenaar Frank Streefland, die er recent ook al voor koos de prijzen te verlagen, heeft geïnvesteerd in nieuw meubilair, meer comfort en duurzaamheid. Tijd om te bellen met de ondernemer. ‘Door de installatie van zonnepanelen is het pand nog milieuvriendelijker.’

Wat is allemaal veranderd bij De Nieuwe Polderkeuken?
‘Boven hebben we ons fine dining-restaurant en daar is alles opgeknapt, geverfd en schoongemaakt. Bovendien hebben we zonnepanelen laten installeren, waardoor het pand nog milieuvriendelijker is en we nog duurzamer kunnen werken.’

‘Op de begane grond hebben we een ruimte die we gebruiken voor private dining, vergaderingen, congressen en privéfeesten, waaronder veel bruiloften. Daar hebben we de tafels en stoelen veranderd, ik durf het de crème de la crème te noemen, en alles een nog frissere uitstraling gegeven.’

‘Voorheen hadden we daar een bistro, waarmee we de locals wilden bedienen. Inclusief eigen keuken. Praktisch bleek het te omslachtig, omdat we de ruimte zogezegd ook gebruiken voor andere activiteiten en we inmiddels landelijk actief zijn met onze cateringtak.’

Je hebt recent de prijzen verlaagd, waarom dit besluit?
‘Ik werd getriggerd door contact met een vaste gast. Hij was al enige tijd niet geweest en toen ik hem sprak, vroeg ik hem daarnaar. Hij gaf aan dat het hij het steeds minder leuk vond om te gaan eten in het hogere segment, omdat hij vond dat het wel erg duur werd.’

‘Dit is iemand die veel restaurants bezoekt in het hogere segment. Ik dacht: als hij al niet meer komt, dan moet ik iets doen aan de prijzen.’

Kun je dan ook goedkoper inkopen of haal je het ergens anders vandaan?
‘Door aan de achterkant te investeren in duurzaamheid, dalen die kosten. En ik heb naast het restaurant zogezegd nog de cateringtak en alle activiteiten beneden. Op die manier lukt het mij om het voordeel direct aan de gasten door te geven.’

‘Voor het vijfgangenmenu betalen gasten nu 80 euro en wie kiest voor drie gangen, betaalt 49,50 euro. Daarbij hebben we geen concessies gedaan aan de kwaliteit, de portionering, de service en de brede wijnkaart. En we serveren nog steeds amuses en brood.’

Hoe zijn de eerste ervaringen?
‘Positief. Gasten reageren enthousiast en de gemiddelde besteding is niet naar beneden gegaan. Ze geven het geld uiteindelijk blijkbaar dus toch nog uit aan bijvoorbeeld een extra gang.’

Lees ook:
Tien jaar De Nieuwe Polderkeuken: omgeving als inspiratiebron
Vierde zaak Geert-Jan Vaartjes wordt ode aan Friesland
La Provence 50 jaar: sportkampioen nu sterrenchef

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Tweede zaak Jermain de Rozario: ‘Aziatisch geïnspireerd’

Volgend artikel

Kinderen ontdekken de wereld van proeven met Smaak!

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.