Nieuws

De Groene Lantaarn breidt portfolio uit met Bib-restaurant

Het met een Bib Gourmand bekroonde Poortman in Veeningen heeft nieuwe eindverantwoordelijken en wordt een verlengstuk van De Groene Lantaarn van Cindy Borger en Jarno Eggen. De dagelijkse leiding komt in handen van twee medewerkers van het tweesterrenrestaurant in Staphorst.

Café-restaurant Poortman in Veeningen is al meer dan honderd jaar gelegen langs de toeristische route Ommen-Meppel. De afgelopen 6,5 jaar was de exploitatie in handen van Anandi van Dijk en Maurice Grendelman.

Bib Gourmand

In die periode nam Gault&Millau de eetgelegenheid op in de gids (2020) en werd het door Michelin onderscheiden met een Bib Gourmand (2023), de waardering voor een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Jarno Eggen en Cindy Borger

Als verlengstuk van De Groene Lantaarn worden de kwaliteit en sfeer van het tweesterrenrestaurant van Jarno en Cindy doorgevoerd, maar wel met behoud van het huidige laagdrempelige karakter.

De dagelijkse leiding komt in handen van twee ervaren teamleden van De Groene Lantaarn. Rob Heeling komt uit de keuken in Staphorst en Joris Smit werkte onder leiding van Jarno en Cindy in de bediening.

Begin mei is het vernieuwd Poortman geopend en sinds die tijd kun je er van donderdag tot en met zondag terecht voor de ‘lokale keuken’.

Lees ook:
Cindy Borger van De Groene Lantaarn is SVH Meestergastvrouw
De Groene Lantaarn** lid van prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

René Koelman van Bourgondisch Lifestyle proeft vegan kaas

Volgend artikel

Nieuwe maîtres voor De Bokkedoorns in Overveen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.