Nieuws

Cindy Borger van De Groene Lantaarn is SVH Meestergastvrouw

Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst heeft er een titel bij. Op zondag 17 maart is mede-eigenaar en maître Cindy Borger geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. 

Cindy is na haar inauguratie de 49ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Groene Lantaarn is hiermee een van de 8 restaurants in Nederland waar meer dan 1 SVH Meester werkzaam is: Jarno Eggen is sinds 2015 SVH Meesterkok. 

SVH Wijnmeester & SVH Meestergastheer Johan Kragtwijk, SVH Wijnmeester Anjo de Bont en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Cindy Borger af. De commissie kijkt terug op een overtuigende proef en kon Cindy na een mooie en intensieve dag feliciteren met het feit dat zij geslaagd is voor haar SVH Meesterproef.

“Cindy beheerst het lezen van de gasten aan tafel en het aanvoelen van diens behoeften tot in perfectie. Ze beheerst het ambacht, draagt dit uit binnen en buiten De Groene Lantaarn en is een boegbeeld voor het vak. Cindy geeft de gast het ultieme warme deken gevoel. Kortom, zij is een ware Meester”, aldus de commissie.  

Traditie, ambacht en kwaliteit

Het behalen van de Meestertitel sluit naadloos aan op de filosofie en cultuur van De Groene Lantaarn waarin traditie, ambacht en kwaliteit centraal staan. Eerder dit jaar trad De Groene Lantaarn dan ook toe tot een van de meest prestigieuze clubs in de wereld ‘Les Grandes Tables du Monde’.

 “Als Meestergastvrouw wil ik een uitgesproken ambassadeur zijn en blijven voor de gastronomie en het ambacht, niet alleen voor de nieuwe generatie maar ook voor de gasten. Het overdragen van kennis en kunde aan de nieuwe generatie gastheren/-vrouwen is een drijfveer om deze titel te behalen. Daarnaast is de titel een bekroning van mijn werk binnen de gastronomie en in het bijzonder De Groene Lantaarn”, aldus de kersverse SVH Meestergastvrouw.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Uitnodiging bijzondere lunch bij De Heeren van Harinxma

Volgend artikel

Pijlinktvis (recept): langzaam stoven of kort bakken

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.