De Slotplaats voegt Marten Haga toe aan keukenteam
Versterking voor het team van De Slotplaats in Bakkeveen. Eigenaar Jouke Piet Drijfhout meldt de komst van Marten Haga, die de afgelopen jaren restaurant Zuiver in Joure exploiteerde. ‘Marten is een bekende in horeca Friesland.’
Restaurant De Slotplaats is onderdeel van het eeuwenoude landgoed met dezelfde naam. Het huisvest in een historische slotboerderij die Jouke Piet en zijn partner Mieke Rijnbeek huren van Natuurmonumenten.
Jouke Piet Drijfhout
Het fine dining-restaurant staat onder leiding van Jouke Piet, die zijn team nu dus heeft uitgebreid met Marten.
‘De laatste jaren had hij Zuiver in Joure, waar ook op niveau werd gekookt’, aldus de ondernemer. ‘Het stond in de Lekker 500, had 14 punten Gault&Millau en een vermelding in de Michelingids.’
Dutch Cuisine
De Slotplaats beschikt ook over een Koetshuis, waar lokale producten te koop zijn, en een landgoed voor wildplukkers en wandelaars. De eigenaren zijn aangesloten bij Euro-Toques Nederland en Dutch Cuisine, en het restaurant is opgenomen in de We’re Smart Green Guide.
Lees ook:
Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart
Culinaire Bistro Marijke Muoi Wine & Dine nieuwe parel van Friesland
Foto’s: voormalige schutstal nu een nog luxere herberg
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.