Home / Nieuws / Vierde zaak Geert-Jan Vaartjes wordt ode aan Friesland

Vierde zaak Geert-Jan Vaartjes wordt ode aan Friesland

De komst van het nieuwe restaurant van hotel De Adbij in Dokkum meldde Geert-Jan Vaartjes eerder al aan ChefsFriends. In een video-interview vertelde hij dat de eetgelegenheid wordt gerealiseerd in een historisch pand aan hetzelfde plein. Met de Nieuwe Friese Keuken in de hoofdrol. Nu is ook de naam onthuld.

‘Een Ode aan de unieke smaken die Fryslân rijk is!’ Met die woorden onthulde Geert-Jan Vaartjes de naam van zijn vierde zaak in de provincie die hem zo lief is. ‘Restaurant Ode wordt de plek waar de Nieuwe Friese Keuken kan worden geproefd.’

Nieuwe Friese Keuken

Na Oan Tafel en grand café Jan in Wergea en Proeflokaal in Dokkum wordt Ode de vierde zaak van de chef, die na avonturen in het buitenland terugkeerde naar zijn geliefde Friesland. In zijn nieuwe restaurant staat de Nieuwe Friese Keuken centraal.

Video: Geert-Jan Vaartjes introduceert de Nieuwe Friese Keuken

‘In Friesland zijn we doorgaans best wel nuchter, maar we kunnen echt trots zijn op wat hier gebeurt’, aldus Geert-Jan. ‘Er valt culinair vreselijk veel te genieten in onze provincie. Naast een eigen taal, vlag en volkslied is de Fries keuken ook iets om absoluut trots op te zijn. In Ode schreeuwen we dit van de daken. Niet letterlijk, maar wel op het bord.’

Dutch Cuisine

De Nieuwe Friese Keuken is de Friese vertaling van de principes van Dutch Cuisine. Liudger van der Meer, chef van Ode, ontwikkelt zijn gerechten met ingrediënten uit de regio, zoals rode bieten, pastinaak, vlierbes, paling en oesters van het Wad.

Lees ook: Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart

Volgens Geert-Jan toont de chef lef in zijn combinaties en past dat bij Ode. ‘De technieken die Liudger erop toepast, maken het bijzonder. We willen verrassen.’

De Abdij Dokkum

Bij Ode vormt de keuken het hart van het restaurant, waardoor een verbinding wordt gecreëerd tussen gast en chef. De nieuwe eetgelegenheid moet in juni de deuren openen.

Erboven komen suites, die onderdeel worden van het hotel. De indeling en het interieurontwerp zijn van de hand van de lokale interieurarchitect Jeroen Overmars.

Lees ook:
Zo zet Geert-Jan Vaartjes Friesland culinair op de kaart
Video: ‘Laten zien hoe mooi Friesland is in Proeflokaal Dokkum’
Geert-Jan Vaartjes start restaurant Oan Tafel in Wergea

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Jonnie, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.