Boeken

Kinderen ontdekken de wereld van proeven met Smaak!

Boeken – Kinderen proeven veel en vaak. Het boek Smaak! maakt hen op een toegankelijke manier bewust van dat wat ze de hele dag doen. De vrolijke en kleurrijke illustraties benadrukken het speelse karakter van dit informatieve boek van tachtig pagina’s.

De smaak van iets zoets is als een knuffel, als zachtjes schommelen in een hangmat. Iets bitters voelt alsof er een tand uit je mond is gevallen en je toch met je tong aan het wondje blijft voelen.

Umami

Alles heeft een smaak. Zoet, zout, zuur of bitter, en in Japan kennen ze ook nog umami. Hartig, maar ook bitter en zuur. Zelfs je eigen lichaam heeft een smaak. Lik maar eens aan je arm als je gerend hebt. Je proef het zout van je zweet.

Tong, neus en ogen

Proeven doe je met je tong. Duizenden smaakpapillen zitten erop. Als je voor de spiegel gaat staan en je tong uitsteekt, zie je ze. Proeven doe je met je neus. Neem maar eens een stukje chocolade, eerst gewoon en daarna terwijl jij je neus dichtknijpt. Proef je het verschil?

Proeven doe je ook met je ogen. Als je een appel ziet, verwacht je ook dat deze naar appel smaakt. En niet naar worst op soep.

Eet je iets scherps en pittigs? Iets hards of zachts? Of kleverig, zoals kauwgom? Is je eten warm of koud? Welke kleur heeft het? En eet je alleen of met je vrienden? Alles heeft invloed op hoe jouw eten smaakt. En hoe zit het eigenlijk met dieren? Proeven die hetzelfde als wij?

Uitgeverij Parade

De antwoorden op al die vragen vind je terug in Smaak!. Geschreven en geïllustreerd door Micaela Chirif, Ignacio Medina en Andrea Antinori en in het Nederlands uitgegeven door uitgeverij Parade. Voor 19,50 euro te bestellen. Als je dat doet via ChefsFriends, dan ontvangen wij daarvoor een commissie.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Chef Frank vernieuwt zijn restaurant en verlaagt de prijzen

Volgend artikel

René Koelman van Bourgondisch Lifestyle proeft vegan kaas

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.