Nieuws

Restaurant Kaatje bij de Sluis viert vijftigste verjaardag

Lotte Veldman en Thomas Deli zijn sinds twee jaar eigenaar van Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en mogen in 2024 een prachtig jubileum vieren. Het restaurant bestaat namelijk een halve eeuw. Speciaal voor die gelegenheid hebben ze een eigen label laten maken voor een rosé-, witte en rode wijn.

Kaatje bij de Sluis is onlosmakelijk verbonden met het pittoreske Blokzijl. In 1974 gestart door Anneke en Fons van Groeningen en in 1981 uitgebreid met een hotel door het pand aan de overkant van de sluis te kopen en grootscheeps te verbouwen.

Harald Hovenkamp en Peter Postma

Van 2004 tot 2022 was de leiding in handen van Harald Hovenkamp en Peter Postma. Harold was als maître het gezicht aan de voorkant, Peter Postma leidde de door Michelin met een ster bekroonde keuken.

Lotte Veldman en Thomas Deli

Sinds 2022 is het de beurt aan dertigers Lotte en Thomas, die dan beiden al tien jaar werken in het restaurant met hotel, en een zelfde periode woonachtig zijn in Blokzijl. Thomas is verantwoordelijk voor de keuken, Lotte verzorgt de voorkant en het hotel.

Theatervoorstelling

De lokale rol van Kaatje bij de Sluis is zodanig groot dat een theatervoorstelling wordt gemaakt over het 50-jarig bestaan van de horecagelegenheid. ‘Acht avonden in juni komt in het Zuiderzeestadje een drijvend podium te liggen, waarop de openluchtvoorstelling Kaatje bij de Sluis te zien zal zijn’, aldus Lotte.

Eigen wijnlabel

Bovendien hebben de ondernemers een eigen label laten maken voor rosé-, witte en rode wijn, in samenwerking met een wijnhuis waarmee al jaren wordt samengewerkt. ‘Al jaren staat dit restaurant aan de top in de Nederlandse gastronomie’, besluit Lotte. ‘Een hele mooie eervolle uitdaging en een mooi doel voor ons om dit niveau te behouden of te verbeteren waar mogelijk.’

Lotte en Thomas Kaatje bij de Sluis
Lotte Veldman en Thomas Deli

Lees ook:
Bekend restaurant Kaatje bij de Sluis in andere handen
Proef fit en fris Kaatje met gevarieerd amusemenu

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michel Verweijmeren: amateurvoetballer met Bib Gourmand

Volgend artikel

Hans Kinkartz over 25 jaar Atelier in Gulpen: ‘Ster als ultieme erkenning’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.