Restaurant Kaatje bij de Sluis viert vijftigste verjaardag
Lotte Veldman en Thomas Deli zijn sinds twee jaar eigenaar van Kaatje bij de Sluis in Blokzijl en mogen in 2024 een prachtig jubileum vieren. Het restaurant bestaat namelijk een halve eeuw. Speciaal voor die gelegenheid hebben ze een eigen label laten maken voor een rosé-, witte en rode wijn.
Kaatje bij de Sluis is onlosmakelijk verbonden met het pittoreske Blokzijl. In 1974 gestart door Anneke en Fons van Groeningen en in 1981 uitgebreid met een hotel door het pand aan de overkant van de sluis te kopen en grootscheeps te verbouwen.
Harald Hovenkamp en Peter Postma
Van 2004 tot 2022 was de leiding in handen van Harald Hovenkamp en Peter Postma. Harold was als maître het gezicht aan de voorkant, Peter Postma leidde de door Michelin met een ster bekroonde keuken.
Lotte Veldman en Thomas Deli
Sinds 2022 is het de beurt aan dertigers Lotte en Thomas, die dan beiden al tien jaar werken in het restaurant met hotel, en een zelfde periode woonachtig zijn in Blokzijl. Thomas is verantwoordelijk voor de keuken, Lotte verzorgt de voorkant en het hotel.
Theatervoorstelling
De lokale rol van Kaatje bij de Sluis is zodanig groot dat een theatervoorstelling wordt gemaakt over het 50-jarig bestaan van de horecagelegenheid. ‘Acht avonden in juni komt in het Zuiderzeestadje een drijvend podium te liggen, waarop de openluchtvoorstelling Kaatje bij de Sluis te zien zal zijn’, aldus Lotte.
Eigen wijnlabel
Bovendien hebben de ondernemers een eigen label laten maken voor rosé-, witte en rode wijn, in samenwerking met een wijnhuis waarmee al jaren wordt samengewerkt. ‘Al jaren staat dit restaurant aan de top in de Nederlandse gastronomie’, besluit Lotte. ‘Een hele mooie eervolle uitdaging en een mooi doel voor ons om dit niveau te behouden of te verbeteren waar mogelijk.’
Lees ook:
Bekend restaurant Kaatje bij de Sluis in andere handen
Proef fit en fris Kaatje met gevarieerd amusemenu
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.