Advertorial

Wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig in de keuken?

Advertorial – Er is zoveel keukengerei om te kopen. Voor alle taakjes in de keuken is wel een speciale tool. Met al die spullen kun je nog weleens het overzicht verliezen, want: wat heb je nou eigenlijk echt nodig in de keuken? Op deze vraag geven wij in dit artikel antwoord.

Dus: ga je net uit huis en is het tijd om je eigen keuken in te richten? Of ga je verhuizen naar een iets kleiner huis en wil je alleen de spullen houden die echt nodig zijn? Dan is dit artikel zeker iets voor jou.

Met vier pannen al je maaltijden bereiden

Als je een mooie grote kookpan, een iets kleinere steelpan, een koekenpan en een diepe hapjespan (ook wel sauteerpan of sauteuse genoemd) tot je beschikking hebt, kun je eigenlijk al vrijwel elke maaltijd moeiteloos in elkaar draaien.

Niet voor niets bestaat een standaard pannenset vaak uit vier of hooguit vijf pannen. In de meeste gevallen betreft het dan kookpannen in diverse groottes, aangevuld met een steelpan.

De kookpannen zijn veelal zodanig uitgevoerd dat ze in elkaar passen, waardoor ze minder ruimte innemen in je keukenkast. Je kiest het formaat pan voornamelijk op basis van de hoeveelheid voedsel die je tegelijk wilt bereiden.

Met een kleine pan kook je voor één of twee personen. Heb je meer eters aan tafel, dan kies je een wat groter exemplaar uit. Vier pannen kunnen dus al genoeg zijn.

Hoeveel servies heb je nodig

Het aantal borden, glazen, kommetjes, messen, vorken, lepels en noem maar op, is natuurlijk afhankelijk van met hoeveel mensen je een huis deelt. Maar, vergeet natuurlijk niet dat zo nu en dan weleens mensen bij je op bezoek komen.

Je ouders zullen het bijvoorbeeld hartstikke leuk vinden om eens in je nieuwe huisje te komen kijken. Nu kun jij een keer voor hen koken in plaats van andersom. Zorg er dus voor dat je genoeg hebt voor de mensen die in huis wonen, maar houd ook zeker rekening met gasten.

Deze speciale tools mogen niet ontbreken

Verder heb je natuurlijk ook andere tools nodig die je helpen bij het koken. Wat heb je hier nou echt van nodig? Hier heb je er een aantal: een koksmes om je vlees en groenten mee te snijden, kan natuurlijk niet ontbreken. Daarbij zijn snijplanken ook essentieel.

Zorg er ook voor dat je belangrijke dingen zoals een zeef, een ovenvorm, een weegschaal en bijvoorbeeld een maatbeker niet vergeet te kopen. Verder vind je bij verschillende woonwinkels wel een basissetje met een spatel, een pollepel en bijvoorbeeld een tang.

Nu je de belangrijkste voorwerpen in huis hebt, kun je beginnen met koken. Het kan gebeuren dat je er gaandeweg achter komt dat je toch nog iets extra’s nodig hebt. Dan kun je gelukkig altijd nog een bezoekje aan de dichtstbijzijnde woonwinkel brengen.

Vorig artikel

De Pieterman: onbekende, maar boeiende vis

Volgend artikel

Michel Verweijmeren: amateurvoetballer met Bib Gourmand

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.