Nieuws

Avani opent eerste Nederlandse hotel in Amsterdam

Een nieuw hotelmerk komt naar Nederland. In het tweede kwartaal opent in onze hoofdstad Avani Museum Quarter Amsterdam. Een hotel met 163 kamers dat volgens de initiatiefnemers zakenreizigers en vakantiegangers een eigentijdse ervaring biedt met zicht op de gracht en met een mix van Nederlandse kunst en geschiedenis.

Avani Museum Quarter Amsterdam is centraal gelegen in het culturele centrum van de hoofdstad, vlakbij bezienswaardigheden als het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

Het ontwerp van het hotel is geïnspireerd op het Stedelijk Museum en combineert avant-gardistische esthetiek met rationalistische architectuur.

Amsterdamse grachten

‘Het exterieur van de strakke glazen gevel wordt in balans gehouden door een levendig, speels interieur en aangevuld met een spiegelende afwerking als eerbetoon aan de iconische Amsterdamse grachten’, zo klinkt het in de aankondiging.

De kamers en suites van het hotel, sommige met ramen van vloer tot plafond, zijn verdeeld over zeven verdiepingen. Dineren op de kamer is 24/7 mogelijk en ook de fitnessruimte is dag en nacht geopend.

Ontbijten en vergaderen

Op de begane grond deelt een open lobby lounge de ruimte met The Pantry, Avanti’s grab & go-concept. Daar kunnen gasten de dag starten met een ontbijt. Voor zakelijke gasten is een vergaderruimte beschikbaar en het RAI Congrescentrum is prima bereikbaar met de tram of metro.

Uitbreiding in Europa

De P.C. Hooftstraat en De Pijp liggen op vijf minuten wandelen, en een rit naar het Centraal Station duurt tien minuten.

De lancering van Avani Museum Quarter Amsterdam volgt op de recente uitbreiding van het merk in Europa. Vorig jaar werden hotels toegevoegd in Madrid, Milaan en Venetië, gevolgd door Frankfurt begin dit jaar.

Minor Hotels

Het hotel maakt deel uit van Avani hotels & resorts, dat onderdeel is van Minor Hotels. Avani verwelkomt gasten in meer dan 35 hotels wereldwijd, Minor Hotels heeft meer dan 540 hotels in exploitatie.

Lees ook:
Nieuwe Wine Director voor Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Tjaco van Eijken nieuwe chef-kok van restaurant Vermeer in Amsterdam
Barbounia opent in Conservatorium Hotel Amsterdam
Nieuwe maître voor restaurant Bridges in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zeeuwsche Zoute breidt assortiment uit met chili

Volgend artikel

De Vrienden van ChefsFriends.nl

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.