Nieuws

Tjaco van Eijken nieuwe chef-kok van Restaurant Vermeer in Amsterdam

Restaurant Vermeer in het NH Collection Amsterdam Barbizon Palace in Amsterdam krijgt een nieuwe chef. Tjaco van Eijken neemt het stokje over van Chris Naylor, die na 18 jaar Vermeer aan de slag gaat voor Minor Hotels.

Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als Culinary Director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na 18 jaar draagt hij zijn taken als Executive Chef van Restaurant Vermeer over aan een nieuwe chef. Restaurant Vermeer is gevestigd in NH Collection Amsterdam Barbizon Palace dat onderdeel uitmaakt van Minor Hotels. In zijn nieuwe rol blijft Naylor op afstand betrokken bij Vermeer. Tjaco van Eijken krijgt vanaf 1 april de dagelijkse leiding over het restaurant.

‘Het is tijd om het stokje over te dragen aan iemand die Restaurant Vermeer kan voorzien van frisse energie, zegt Chris Naylor. ‘Ik heb in het verleden samengewerkt met Tjaco en ik ben blij dat hij Vermeer gaat leiden.’ 

De Brits-Nederlandse chef Chris Naylor startte in 2005 bij Restaurant Vermeer. Daarvoor kookte hij bij Le Cirque, Vossius en La Rive. Het vak leerde hij bij de Franse restaurateur Albert Roux, voor wie hij kookte in Londen, New York en hotel The Grand in Amsterdam. Bij Vermeer ontwikkelde Naylor een eigen kookstijl, waarbij hij groenten in een hoofdrol plaatste. In zijn nieuwe rol zal hij zijn ervaring inzetten om de horecaconcepten van Minor Hotels in Noord-Europa naar een hoger niveau te tillen.

Restaurant Vermeer

Restaurant Vermeer opende in 1988 zijn deuren in hotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace. Verschillende topchefs zoals Edwin Kats en Pascal Jalhay zwaaiden hier de scepter. ‘Met zijn afscheid breekt een nieuwe periode aan in de rijke restaurantgeschiedenis,’ zegt Ludo de Jong, General Manager van het hotel. ‘We zijn trots op wat Chris afgelopen jaren heeft neergezet met zijn unieke stijl van koken. Met de komst van Tjaco van Eijken nemen we de tijd om de nieuwe koers van Vermeer te bepalen. Komende periode kunnen de vaste fans van Chris Naylor komen genieten van zijn signature-dishes.’

Tjaco van Eijken

Tjaco van Eijken kookte bij verschillende restaurants over de hele wereld. Voor Alain Ducasse was hij vier jaar verantwoordelijk voor het befaamde restaurant Spoon in Hongkong. Daarna was hij Executive Chef bij verschillende hotels, zoals Le Louise in Brussel, Saigon Plaza in Vietnam en Hotel De L’Europe in Amsterdam.

Lees ook:
Barbounia opent in Conservatorium Hotel in Amsterdam
Nieuwe maître voor Restaurant Bridges in Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam en St. Martinus vinden elkaar

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Barbounia opent in Conservatorium Hotel Amsterdam

Volgend artikel

Alle winnaars van Gault & Millau 2024

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.