Nieuws

Barbounia opent in Conservatorium Hotel Amsterdam

In het Conservatorium Hotel in Amsterdam heeft Barbounia de deuren geopend. Het mediterraanse restaurant staat onder leiding van Schilo van Coevorden, die zich voor de gerechten laat inspireren door drie befaamde culturen: Italië, de Franse Rivièra en Griekenland.

Schilo omringt zich in de keuken met een team van chefs uit het mediterrane gebied. Zij brengen een hommage aan het zomerse mediterrane vakantiegevoel in de sfeer van la dolce vita.

Rode mul

De Griekse naam Barbounia is een eerbetoon aan een delicate vis uit de Middellandse Zee-regio: de rode mul. Met het nieuwe restaurant brengt de chef de mediterrane zon naar het Conservatorium Hotel.

‘Barbounia is mijn ode aan zonovergoten mediterrane vakanties. Na dertien jaar aan het roer van de Conservatorium Brasserie te hebben gestaan, wilde ik iets nieuws creëren. Iets dat de mediterrane zon rechtstreeks naar Amsterdam brengt. We kunnen allemaal wat mediterrane zonneschijn in ons leven gebruiken.’

Houtskoolgrill

Het menu omvat een gevarieerde selectie van gerechten, beginnend met dips zoals taramosalata, tzatziki en baba ganoush, geserveerd met smaakvol kristalbrood. Hiernaast zijn er pasta’s zoals lobster linguine en ravioli met ricotta en courgettebloemen.

Het merendeel van de verse vis- en vleesgerechten krijgt een bereiding op de houtskoolgrill. Schilo’s signature dish is de gefrituurde barbounia. Als dessert zijn er de huisgemaakte gelati.

Wijnen

De wijnkaart biedt een selectie van wijnen uit het mediterrane gebied, met nadruk op Italiaanse wijnen. De meeste hiervan zijn afkomstig uit Sicilië en Sardinië.

Het Conservatorium Hotel is gelegen in het Museumkwartier. Barbounia is zeven dagen per week geopend van 7.00 tot 22.00 uur.

Lees ook:
Schilo van Coevorden tovert met king crab in Taiko Amsterdam
Nieuwe maître voor restaurant Bridges in Amsterdam
Hotel Okura Amsterdam en St. Martinus vinden elkaar met Cuvée Okura

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over dry aging

Volgend artikel

Tjaco van Eijken nieuwe chef-kok van Restaurant Vermeer in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.