Nieuws

Hotel Okura Amsterdam en St. Martinus vinden elkaar met Cuvée Okura

Hotel Okura Amsterdam presenteert haar nieuwste culinaire aanwinst: Cuvée Okura. Deze mousserende blend is een samenwerking tussen Hotel Okura Amsterdam en wijndomein St. Martinus in het Limburgse bergdorpje Vijlen.

De erkende sommeliers van Hotel Okura Amsterdam, Noël Vanwittenbergh en Menno Tol, hebben samen met de getalenteerde oenoloog Stan Beurskens hun expertise gecombineerd om deze wijn te creëren.

Het resultaat is een mousserende wijn met fijne frisse flora impressies, waar citrus en witfruit de boventoon voeren. De lichte mousse weerspiegelt de elegantie van het hotel, terwijl de kalkrijke bodem en het gesteente van het zuiden doorklinken in de wijn met tonen van kalk en vuursteen, en een fijn gerijpte toets en zacht droge afdronk.

Cuvée Okura

Cuvée Okura onderscheidt zich niet alleen door zijn smaak, maar ook door het productieproces. De ‘Méthode traditionelle’ is toegepast, waarbij de wijn na het reguliere productieproces een tweede gisting ondergaat in de fles, wat de bubbels in de wijn creëert. Opvallend is ook de houtlagering in de barrique kelder van St. Martinus. Daarnaast is gebruik gemaakt van gecultiveerde witte en rode druiven van Nederlandse bodem, wat deze blend uniek maakt.

Honorary Gastronomy sommelier Noël Vanwittenbergh van Okura deelt zijn enthousiasme over het creatieve proces: ‘Het creëren van wijn is een prachtig proces. Ondanks mijn 25-jarige ervaring in de top van de culinaire wereld, was het een unieke kans om samen met een oenoloog van dit kaliber een wijn te maken. De samenwerking met St. Martinus was onontbeerlijk bij het samenstellen van de smaakintensiteit.’

St. Martinus

Oenoloog Stan Beurskens van St. Martinus voegt toe: ‘Het was geweldig om onze liefde voor het wijnambacht te delen met de sommeliers van Hotel Okura Amsterdam. Met respect voor mens en natuur hebben we samen een unieke blend gemaakt. Het is een voorrecht om dit aan te kunnen bieden aan de gasten van het hotel en de mooie restaurants.’

Cuvée Okura is nu verkrijgbaar via de webshop, de Festive Pop-up tot en met 7 januari 2024, en in de restaurants Ciel Bleu, Yamazato, Serre en Sazanka. Bovendien biedt Hotel Okura Amsterdam de wijn aan als welkomstgeschenk in een selectie van de kamers, waarbij gasten een welkom wordt geboden in de spirit van Omotenashi, Japanse gastvrijheid vanuit het hart.

Lees ook:
Hotel Okura opent pop-up met cadeaus en culinaire verrassingen
Eigen witbier Okura Amsterdam: ‘Heerlijk op terras’
Metamorfose voor zeven suites bij Hotel Okura Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe chef voor restaurant Merlet in Schoorl

Volgend artikel

Restaurant Fitzgerald uit Rotterdam wisselt van eigenaar

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.