Nieuws

Nieuwe chef voor restaurant Merlet in Schoorl

Het met een Michelinster bekroonde Merlet in Schoorl heeft met ingang van 1 februari een andere chef de cuisine. De nieuwe man, die terugkeert bij het restaurant, volgt Jonathan Zandbergen op.

Eigenaren Carla en Martin van Bourgonje kondigen ‘met trots’ de benoeming aan van Marco Helsloot als de nieuwe chef de cuisine. Dat betekent dat de chef terugkeert bij het restaurant waar hij tien jaar geleden zijn culinaire reis begon.

Marco Helsloot

De 30-jarige Marco is geboren en getogen in het Noord-Hollandse Volendam en brengt volgens de eigenaren van het hotel en restaurant in Schoorl ‘een rijke culinaire ervaring met zich mee’.

Ervaring in sterrenrestaurants

Op zijn cv staan Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort-Noord en de tweesterrenrestaurants ’t Nonnetje in Harderwijk en 212 in Amsterdam. In zijn periode bij Merlet eindigde hij als souschef van de vertrekkende chef Jonathan Zandbergen.

Deelnemer aan wedstrijden

Daarnaast won hij de kookwedstrijden Gouden Koksmuts, Zilveren Koksmes en Slag op de Schelde, en werd hij in 2017 nationaal kampioen jonge koks.

Jubileum Merlet

Marco gaat samenwerken met de huidige souschef Bas Varga. Hij is op dit moment bezig met het creëren van een – volgens Carla en Martin – waanzinnig menu met daarin producten als kreeft, carabineiro, paling, wagyu, ree en tarbot.

De komst van Marco gaat samen met de start van het jubileumjaar van Merlet, dat in 2024 de veertigste verjaardag viert.

Lees ook:
Michelin voegt in december drie nieuwe namen toe aan gids
Jeroen Achtien: ‘Wel Inter Scaldes, maar van Jeroen en Sanne’
Nederlandse zaken in lijst beste mondiale Italiaanse restaurants

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Michelin voegt in december drie nieuwe namen toe aan gids

Volgend artikel

Hotel Okura Amsterdam en St. Martinus vinden elkaar met Cuvée Okura

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.