Nieuws

Restaurant Fitzgerald uit Rotterdam wisselt van eigenaar

Toprestaurant Fitzgerald uit Rotterdam heeft een nieuwe eigenaar. Met meer toegankelijkheid, verlaagde prijzen, een heropende bar en met een keuken op hetzelfde niveau gaat het restaurant een nieuwe fase in. Bedrijfsleiders van het met een Michelinster bekroonde restaurant zijn de vertrouwde gezichten chef Michael Verhagen en maître-sommelier Bas van Beveren.  

Danny Gonzalez, voormalige eigenaar van Restaurant Fitzgerald, heeft het stokje overgedragen aan het familiebedrijf, dat besloten heeft om Verhagen en Van Beveren aan het roer te houden. Verhagen, die al sinds de opening in 2015 bij het restaurant betrokken is, deelt zijn enthousiasme over de nieuwe kans: ‘Het is een geweldige kans voor ons om de zaak te runnen, en we zijn verheugd om deze verantwoordelijkheid op ons te nemen.’

Een verandering in de bedrijfsvoering is de vergrote toegankelijkheid en verlaagde prijzen. Van Beveren legt uit: ‘We hebben de prijzen iets verlaagd en bieden nu doordeweeks de mogelijkheid om vier gangen te bestellen in plaats van een uitgebreid menu. Daarnaast hebben we de bar heropend, waar gasten voorafgaand aan het diner kunnen genieten van een aperitief, en in de namiddag van een goed glas wijn of een cocktail met bijpassende hapjes.’

Carpaccio van wagyurund

De bar, met zicht op de open keuken, biedt onder andere carpaccio van wagyurund en andere bijzondere charcuterie, oesters, kaas en onderscheidende vegetarische bites. Het restaurant behoudt de kwaliteit in service en kookniveau, terwijl het geheel een meer ontspannen en toegankelijke sfeer nastreeft.

Chef Verhagen benadrukt dat de keuken en kookstijl onveranderd blijven, waarbij ze trouw blijven aan de moderne Franse keuken met subtiele accenten uit Japan, Zuid-Amerika en Spanje. Leonardo Sussi, een ervaren keukenchef met ervaring in Italiaanse tweesterrenzaken, blijft aan het roer van het keukenteam.

Kaviaarlunch en truffeldiner

De bedrijfsleiders zijn enthousiast over de toekomst en hebben plannen voor diverse evenementen, waaronder een kaviaarlunch, een truffeldiner en een barbecuelunch in de prachtige tuin van het restaurant. Ze beschouwen deze fase als een nieuwe start en zijn vastbesloten om voort te bouwen op het solide fundament dat voormalig eigenaar Danny Gonzalez heeft gelegd. Het team, zowel voor als achter, staat klaar om gasten te verwelkomen in de vernieuwde, bruisende atmosfeer van Restaurant Fitzgerald.

Lees ook:
Michael Verhagen nieuwe chef restaurant Fitzgerald Rotterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hotel Okura Amsterdam en St. Martinus vinden elkaar met Cuvée Okura

Volgend artikel

Vijf restaurants treden toe tot JRE-Nederland

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.