Nieuws

Eigen witbier Okura Amsterdam: ‘Heerlijk op terras’

Okura Amsterdam heeft een eigen witbier geïntroduceerd. ‘Fris, zacht en vol, bij uitstek geschikt om van te genieten op het terras’, zo laat het hotel weten. Okura Wit is ontwikkeld in samenwerking met brouwerij Homeland en ook te proeven bij de bij de brouwerij aangesloten bars, en online te bestellen.

Okura Wit is ontstaan in co-creatie met brouwmeester Wietse Postma van brouwerij Homeland en en de excutive chefs Masanori Tomikawa van Yamazato en Arjan Speelman van Ciel Bleu.

Arjan Speelman
‘Waar Masanori de Japanse cultuur laat doorklinken met het Japanse fruit sudachi, zorgt Arjan voor de kruidige bite van het bier met timurbes. De met zorg uitgekozen ingrediënten en verfijnde receptuur hebben geresulteerd in een verfrissend witbier.’

Okura Tripel
Vorig jaar november resulteerde samenwerking tussen beide bedrijven al tot de Okura Tripel. Passend bij het seizoen volgen meer gezamenlijke creaties, zo laten beide partijen weten.

‘De seizoenen spelen een belangrijke rol in ons culinaire aanbod’, vertelt f&b director Jeroen Taillie van hotel Okura Amsterdam. ‘Met Okura Wit verwelkomen en vieren we een mooie zomer.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eden neemt met lunch en diner afscheid van Robin Groos

Volgend artikel

Deze zaak is ‘Italiaans restaurant van het Jaar’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.