Nieuws

Deze zaak is ‘Italiaans restaurant van het Jaar’

Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is uitgeroepen tot ‘Italiaans restaurant van het Jaar’. De verkiezing is een initiatief van Italy Magazine van Credits Media. In het juryrapport wordt chef Pasquale Carfora geroemd om zijn eigentijdse presentatie en zijn creativiteit die vaak is gestoeld op culinaire herinneringen aan zijn jeugd.’

Jan Leune opende in coronatijd zijn restaurant, dat huisvest in het pand dat voorheen onderdak bood aan het met drie sterren bekroonde De Leest in Vaassen. De zwarte brigade wordt geleid door zijn dochter Elisa Leune, in de keuken is zijn schoonzoon de chef.

Aroma Vaassen
‘Gelukkig is het geen chef die oude klassiekers opnieuw uitvindt’, stelde juryvoorzitter Roberto Payer tevreden vast. ‘De chef van Aroma verzint nieuwe gerechten met mooie seizoensmaken en heeft veel respect voor de pure Italiaanse producten die vaak al voor zich spreken. Het is echt een Italiaans ‘ristorante’ en geen ‘trattoria’ of ‘osteria’.

JRE-Nederland
Het Vaassense restaurant treedt bovendien tot JRE-Nederland en brengt in de herfst een kookboek uit. Daarin deelt Pasquale ruim vijftig recepten, waarvan de meeste thuis makkelijk te maken zijn. ‘Maar er zijn ook wat signatuurgerechten die een mooie uitdaging vormen voor de serieuze hobbykok’, zo laat de chef weten.

Lees ook:
Eden neemt met lunch en diner afscheid van Robin Groos
Dit sterrestaurant geeft 50 procent korting aan studenten
Rosétuin en diners aan lange tafels bij Pulitzer Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eigen witbier Okura Amsterdam: ‘Heerlijk op terras’

Volgend artikel

Eten in en uit de moestuin tijdens festival van De Dyck

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.