Nieuws

Eten in en uit de moestuin tijdens festival van De Dyck

De Dyck in Woubrugge staat zaterdag 1 en zondag 2 juli in het teken van de vierde editie van het Dyckland FSTVL. In en om de moestuin van het dit jaar met een groene Michelinster bekroonde restaurant kun je deelnemen aan een walking lunch of walking dinner.

Te midden van de groenten, de kruiden en het fruit in en om de moestuin geniet je van de creaties van chef Martijn Koeleman en van de bijpassende dranken. Terwijl jij een plek zoekt onder de stretchtent of één van de zithoeken in de boomgaard, luister je naar livemuziek.

Reinier Kempenaar
De Dyck komt uit de koker van eigenaar Reinier Kempenaar, die twaalf jaar geleden het roer omgooide en een restaurant startte.

Zijn missie is om op een eerlijke en authentieke manier de landbouw en de Nederlandse producten van de eigen akkers en moestuin dichter bij de consument te brengen.

Martijn Koeleman
Sinds 2020 wordt hij daarbij geholpen door chef Martijn en fermentatie-expert Ruben Oosterhof. Ze scherpten niet alleen de filosofie verder aan, maar kozen eveneens voor een meer experimentele kookstijl.

Moestuinmenu
De akkers, de boomgaard en de in 2015 aangelegde moestuin, die inmiddels 5000 vierkante meter groot is, vormen de voedingsbodem voor het regelmatige wisselende moestuinmenu. Wat je geserveerd krijgt, hangt af van de oogst en de fermentatievoorraad.

Lunch en diner
Zowel zaterdag als zondag kun je terecht voor lunch en diner. In beide gevallen geniet je van een menu van zes gangen (55 euro). Wil je vlees of vis, dan is dat beschikbaar als supplement en tegen meerprijs.

Lees ook:
Michelin 2023: vier nieuwe groene sterren
De Dyck in Woubrugge: moestuin van halve hectare als kloppend hart
Zeeuws restaurant Morille: ‘Nog meer plantaardig, en lokaal inkopen’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Deze zaak is ‘Italiaans restaurant van het Jaar’

Volgend artikel

Benefietgala van Alliance Gastronomique in Paleis het Loo

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.