Nieuws

Metamorfose voor zeven suites Hotel Okura Amsterdam

Hotel Okura Amsterdam heeft zeven suites en The Lounge een volledige metamorfose gegeven. Ruimtelijkheid, comfort en sereniteit vormen de basis voor het vernieuwde interieur. De renovatie, die vorig jaar december startte, is uitgevoerd door architect Bert Verwey.

In de zeven suites en The Lounge heeft Bert Verwey gekozen voor een minimalistisch design, dat aansluit op de filosofie van het hotel. Er is gebruikgemaakt van zijde behang en de vloerbedekking is speciaal vervaardigd tapijt.

Bekijk ook: video vernieuwd Ciel Bleu Restaurant

Stijl
De suites zijn gedecoreerd met prints, beelden en olieverfschilderijen van de internationaal gerenommeerde kunstenaar Joseph Cals. Het meubilair en de verlichting zijn in harmonie met de gebruikte materialen en ingetogen kleuren. De stijl is rustig en modern, maar straalt ook warmte uit.

Michiel Roelfsema
‘Bij Hotel Okura Amsterdam streven we naar continue verbetering en innovatie’, aldus general manager Michiel Roelfsema. ‘In samenwerking met Bert Verwey hebben we de rust en seriniteit die de gast bij binnenkomst in het hotel ervaart, weten te verpakken in een uitgebalanceerd en harmonieus design.’

Video: Onno Kokmeijer over het verhaal achter het vernieuwde Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant
De architect zette ook zijn handtekening onder de restyling van de Twenty Third Bar in 2005 en Ciel Bleu Restaurant in 2015.

Het vijfsterrenhotel beschikt over driehonderd kamers, een spa- en fitnesscentrum, conferentieruimtes en vier restaurants (waarvan er drie zijn onderscheiden door Michelin).

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Boomsma 10 jaar vat gerijpte genever: ‘Er piest een engel over mijn tong’

Volgend artikel

Beste groenterestaurants: prijzen voor Bord’Eau en De Nieuwe Winkel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.