Nieuws

Alle winnaars van Gault & Millau 2024

Gault & Millau heeft maandagmiddag in Utrecht de winnaars van awards bekendgemaakt. Maar liefst 18 awards werden uitgereikt. We zetten alle winnaars op een rij.

Groenterestaurant van het Jaar
Flore in Amsterdam

Bistronoom van het Jaar
Restaurant Troef in Amsterdam

Terras van het Jaar
De Bloemenbeek in De Lutte

Aziatisch restaurant van het Jaar
Morikawa in Den Haag

Ambachtsman van het Jaar
Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk

Cocktail van het Jaar
The Rumah in Rotterdam

Dessert van het Jaar
Restaurant Arca in Amsterdam

Ontdekking van het Jaar
Restaurant Holsterhof in Posterholt

Prijs-Plezier van het Jaar
Café de Klepel in Amsterdam

New Chef on the Block
Nino Willems van Salty Seafood in Zwolle

Wijnkaart van het Jaar
Vineum in Rotterdam

Sommelier van het Jaar
Job Seuren van restaurant Zoldering in Amsterdam

Nieuwkomer van het Jaar
Inter Scaldes in Kruiningen

Beste Nederlandse chef in het buitenland
Marco Prins in New York

Lifetime Achievement Award
Noël Vanwittenbergh

Gastheer van het Jaar
Marco Westra van Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Jonge Chef van het Jaar
Wouter Kik van Codium in Goes

Chef van het Jaar
Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel in Nijmegen
‘Ik ben niet de Messias. Het is eervol om deze titel in ontvangst te nemen. Het is een waardering voor botanische gastronomie. Ik ben onder de indruk van toptalenten die er in onze branche zijn. Als het meer draait om planten dan om dieren, maken we de wereld een stukje beter. Ik ben niet in ketel met toverdrank gevallen, want we doen dit echt met het hele team. Nog een tip voor ondernemers: als je meer met planten kookt, is je inkoop lager’, aldus Van der Staak in een eerste reactie op het podium.

Hoogste scores in de nieuwe gids:
De Librije in Zwolle 19,5
Ciel Bleu in Amsterdam 19
Tribeca in Heeze 19
212 in Amsterdam 18,5
Spectrum in Amsterdam 18,5
Brut 172 in Reijmerstok 18,5
Vermeer in Amsterdam 18
’t Nonnetje in Harderwijk 18
De Lindehof in Nuenen 18
De Groene Lantaarn in Staphorst 18
De Lindenhof in Giethoorn 18

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Tjaco van Eijken nieuwe chef-kok van Restaurant Vermeer in Amsterdam

Volgend artikel

Colombiaanse chef - nr. 33 van de wereld - kookt bij Wils

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.