Nieuws

Michelin 2023: acht nieuwe Bib Gourmand-restaurants

In de 2023-editie van de Michelin-gids zijn acht nieuwe restaurants opgenomen in de lijst van eetgelegenheden met een Bib Gourmand. Het is de beloning van de culinaire gids voor zaken met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

De Bib Gourmand beantwoordt vandaag de dag meer dan ooit aan de verwachtingen van de moderne gast, zo laat hoofdinspecteur Werner Loens weten. ‘Naast de acht nieuwkomers zijn er ruim honderd restaurants die deze bekroning opnieuw hebben verdiend.’

Nieuwe namen
De nieuwkomers zijn Rotonde in Rotterdam, Senang in Zwolle, Lazuur in Amsterdam, Wils Bakery Café in Amsterdam, Bistrot Regent in Nijmegen, De Voorburcht in Hattem, Poortman in Veeningen en HAVN in Hoorn.

Website en apps
Het volledige overzicht met Bib Gourmand-restaurants verschijnt maandag 24 april online. Die dag presenteert Michelin in Amsterdam ook de nieuwe sterren. De wereldwijde restaurant- en hotelselecties van de ‘rode gids’ zijn gratis beschikbaar op de website en de apps van de Michelingids.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Thérèse en Jonnie Boer introduceren backstage bij De Librije

Volgend artikel

Heropening ’t Nonnetje vieren met klassiekers van Michel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.