De Groene Lantaarn** lid van prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde
Tweesterrenchef Jarno Eggen en gastvrouw Cindy Borger van restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst treden toe tot de prestigieuze club Les Grandes Tables du Monde. Eggen spreek van een ‘onbeschrijfelijke eer’.
Les Grandes Tables du Monde werd in 1954 in Frankrijk, geboortegrond van de haute gastronomie, opgericht. In 2023 telde de club 178 restaurants verdeeld over 23 landen met leden als Alain Ducasse, Nick Bril, Mauro Colagreco en Heston Blumenthal.
Afgelopen zondag werden tijdens de inauguratie in het Parijse Lasserre, restaurant van één van de oprichters van de club, 17 nieuwe restaurants op het officiële podium eervol benoemd tot lid.
Jonnie Boer en Jannis Brevet
Les Grandes Tables du Monde staat voor meer dan alleen op hoog gastronomisch niveau dineren. De gast wordt verzekerd van een uitzonderlijke ervaring in een luxueuze setting. Om bij de alliantie te mogen behoren is het aan bestaande leden (uitsluitend twee- en driesterrenchefs) om voor te dragen. Het was aan leden Jonnie Boer (De Librije) en Jannis Brevet (Inter Scaldes) dat Jarno en Cindy in maart de uitnodiging ontvingen om zich te mogen presenteren, waarop een grondige screening en een bezoek van de commissie volgde. Het allesbeslissende moment waarop ieder detail moet kloppen.
Jarno Eggen: ‘De organisatie staat bijzonder hoog aangeschreven. Meer dan eens per jaar reisden Cindy en ik ter inspiratie af naar leden van deze prachtige club, ‘de grote chefs’, die we nu onze collega’s mogen noemen. Dit is een onbeschrijfelijke eer die nog even moet landen.’
‘De Groene Lantaarn is het podium, waar wij onze visie op de gastronomie presenteren door traditie, ambacht en kwaliteit in al haar facetten te eren. Wij jagen een puur en eerlijk verhaal na, dat gepaard gaat met de hoogst mogelijke service. Dit zijn belangrijke criteria voor deze organisatie die staat voor kwaliteit, service en continuïteit in extraordinaire belevingen’, aldus Eggen.
De Groene Lantaarn is na De Librije en Inter Scaldes het derde Nederlandse restaurant dat het embleem van de club aan de gevel mag hangen.
Zie ook:
[VIDEO] Dit is De Groene Lantaarn in Staphorst (2019)
[VIDEO] Jarno Eggen over olijfolie in de keuken van De Groene Lantaarn (2019)
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.