Home / Nieuws / Tweede zaak in Haarlem voor sterchef Jozua Jaring

Tweede zaak in Haarlem voor sterchef Jozua Jaring

Sterchef Jozua Jaring opent een tweede horecazaak. Brasserie Bruis is vanaf 3 november te bezoeken en huisvest in het Haarlemse pand dat onderdak bood aan restaurant Petossi van Bart van Berkel. ‘Een informele brasserie waar de gast terechtkan voor internationale gerechten op niveau, een hapje en een goed glas wijn.’

Brasserie Bruis is een initiatief van Jozua en Bas Averdijk, de maître van zijn eveneens in Haarlem gevestigde sterrestaurant Ratatouille Food & Wine. Het adres is Lange Veerstraat 15 en het ligt naast het pand waar de chef in 2013 begon met zijn – inmiddels – sterrestaurant.

Driegangenmenu
‘De Lange Veerstraat ligt in hartje centrum en is een gezellige bruisende straat met veel horeca’, aldus Jozua. ‘Het is de ideale locaties voor een toegankelijke brasserie.’

De kaart bestaat uit à-la-cartegerechten als carpaccio, terrine van eendenlever, crème brûlée van witlof, ravioli, tarbot, ribeye en eendenbout. Voorgerechten zijn er vanaf 11,50 euro, hoofdgerechten vanaf 14,50 euro en dessert starten bij 9 euro. Daarnaast is er een driegangenmenu voor 39 euro.

Interieur
Het interieur van het honderd vierkante meter grote restaurant heeft een kleine make-over gekregen, met als resultaat een sfeervolle zaak met een intieme sfeer. Er is plaats voor maximaal 45 gasten.

De wijnkaart telt twintig wijnen die per glas of fles verkrijgbaar zijn. Voor wie wat dieper wil gaan, is een wijnkaart met klassiekers op niveau beschikbaar.

Ratatouille Food & Wine
Brasserie Bruis is zo georganiseerd dat de focus voor Jozua en Bas kan blijven liggen bij Ratatouille Food & Wine. ‘In Bruis geven we anderen de ruimte te ondernemen en daarnaast wordt het de broedplaats waar we mensen opleiden die later bij Ratatouille kunnen werken als ze dat willen.’

Vanaf woensdag 3 november is de nieuwe horecagelegenheid van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur geopend.

Lees ook:
Nieuw interieur voor sterrestaurant Ratatouille in Haarlem
Sterchef Jozua Jaring over nieuwe locatie Ratatouille Food & Wine
Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine over foie royale

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.