Nieuws

Tweede zaak in Haarlem voor sterchef Jozua Jaring

Sterchef Jozua Jaring opent een tweede horecazaak. Brasserie Bruis is vanaf 3 november te bezoeken en huisvest in het Haarlemse pand dat onderdak bood aan restaurant Petossi van Bart van Berkel. ‘Een informele brasserie waar de gast terechtkan voor internationale gerechten op niveau, een hapje en een goed glas wijn.’

Brasserie Bruis is een initiatief van Jozua en Bas Averdijk, de maître van zijn eveneens in Haarlem gevestigde sterrestaurant Ratatouille Food & Wine. Het adres is Lange Veerstraat 15 en het ligt naast het pand waar de chef in 2013 begon met zijn – inmiddels – sterrestaurant.

Driegangenmenu
‘De Lange Veerstraat ligt in hartje centrum en is een gezellige bruisende straat met veel horeca’, aldus Jozua. ‘Het is de ideale locaties voor een toegankelijke brasserie.’

De kaart bestaat uit à-la-cartegerechten als carpaccio, terrine van eendenlever, crème brûlée van witlof, ravioli, tarbot, ribeye en eendenbout. Voorgerechten zijn er vanaf 11,50 euro, hoofdgerechten vanaf 14,50 euro en dessert starten bij 9 euro. Daarnaast is er een driegangenmenu voor 39 euro.

Interieur
Het interieur van het honderd vierkante meter grote restaurant heeft een kleine make-over gekregen, met als resultaat een sfeervolle zaak met een intieme sfeer. Er is plaats voor maximaal 45 gasten.

De wijnkaart telt twintig wijnen die per glas of fles verkrijgbaar zijn. Voor wie wat dieper wil gaan, is een wijnkaart met klassiekers op niveau beschikbaar.

Ratatouille Food & Wine
Brasserie Bruis is zo georganiseerd dat de focus voor Jozua en Bas kan blijven liggen bij Ratatouille Food & Wine. ‘In Bruis geven we anderen de ruimte te ondernemen en daarnaast wordt het de broedplaats waar we mensen opleiden die later bij Ratatouille kunnen werken als ze dat willen.’

Vanaf woensdag 3 november is de nieuwe horecagelegenheid van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur geopend.

Lees ook:
Nieuw interieur voor sterrestaurant Ratatouille in Haarlem
Sterchef Jozua Jaring over nieuwe locatie Ratatouille Food & Wine
Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine over foie royale

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Naar de Waddeneilanden tijdens Waanzinnige Weken WestCord

Volgend artikel

Jazz and Wine bij Landgoed Parc Broekhuizen in Leersum

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.