Nieuws

Nieuwe eigenaren voor restaurant Fris in Haarlem

Rick May neemt afscheid van Fris. Per 1 maart draagt hij het Haarlemse restaurant over en gaat de chef-kok zich volledig richten op restaurant Bodega, één van zijn andere zaken. ‘Bij Bodega komen de liefde en de passie voor de Spaanse eetcultuur van mij en mijn vriendin terug.’

Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk, zo laat Rick May weten. ‘Fris, dat al achttien jaar bestaat, verdient eigenaren die hier zelf staan en daarom draag ik het restaurant per 1 maart over aan de huidige chef-kok Eddie Meijboom en gastheer Julius Wever.’

Van kok naar ondernemer
May vertelt de laatste jaren veel te hebben geleerd en keuzes te hebben gemaakt. ‘Ik ben van één naar vijf horecazaken gegaan. Van kok naar ondernemer, maar ik miste het koken. Gelukkig ben ik daar op tijd achter gekomen.’

Als Fris is overgedragen, gaat hij zich volledig richten op Bodega, het restaurant dat hij runt met zijn partner en waar hun liefde en passie voor de Spaanse eetcultuur terugkomen.

Eddie en Julius
Donderdag 2 maart opent Fris de deuren onder leiding van Eddie en Julius. ‘We kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met onze unieke Franse cuisine met Aziatische invloeden’, aldus de twee.

Kennismakingsmenu
Om de feestelijke opening te vieren, bieden de ondernemers van 2 tot en met 6 maart een speciaal kennismakingsmenu aan voor 70 euro per persoon, inclusief een glas bubbels van het huis. ‘Dé kans om restaurant Fris te ontdekken en te genieten van een onvergetelijke avond uit.’

Lees ook:
Amused verhuist: ‘Wens realiseren die we al jaren hebben’
Restaurant Elea opent deuren aan Noordeinde in Den Haag
Topchefs naar Parc Broekhuizen voor tweede Chefs at the Parc

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eigen bier, frisdrank en ijs bij Eden in Valkenswaard

Volgend artikel

René Koelman over voorjaarskazen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.