Nieuws

Amused verhuist: ‘Wens realiseren die we al jaren hebben’

Amused krijgt een nieuwe plek in Hardenberg. In september ontvangen Chiel de Groot en Corine Vink de sleutel van een pand aan de Voorstraat en verlaten ze hun locatie aan de Gedempte Haven. Tijd om te bellen met Chiel. ‘We kunnen een wens realiseren die we al jaren hebben.’

Van harte! Ik neem tenminste aan dat jullie dit doen, omdat jullie dit heel graag willen?
‘Absoluut. Onze eetgelegenheid is straks gevestigd in een aardig wat grotere locatie, waar nu een Italiaanse restaurant huisvest. Er komt dus een ongelooflijke metamorfose. We krijgen meer tafels én kunnen er een wens vervullen die we al heel lang hebben.’

Vertel?
‘In hetzelfde pand openen we straks NEXT by Amused, een wijn- en cocktailbar. De eerste in Hardenberg en vooral een grote ambitie van Corine, die vinoloog en sommelier is. In het restaurant zorgt ze al voor bijzondere wijn-spijscombinaties, maar als privépersonen misten we een plek waar je kunt aanschuiven voor een lekker glas wijn.’

‘We hebben al eens gekeken of we ergens in het centrum een wijnbar konden starten als aanvulling op ons restaurant. Het nieuwe pand biedt ons echter de mogelijkheid om twee zaken te openen onder één dak. Met beide een eigen identiteit, maar wel gerund vanuit één keuken en door één team.’

Wat kun je (al) laten weten over het nieuwe restaurant?
‘Wij vinden dat we goed bezig zijn met Amused en willen graag groeien. Dat kan niet aan de Gedempte Haven, maar wel op de nieuwe locatie.’

‘Neem alleen al de keuken. We hebben er nu twee, waarvan één is gerealiseerd in de kelder. Daar doen we de mise-en-place en de patisserie. Straks hebben we één grote keuken en krijgen we de gelegenheid de patisserie meer uit te lichten.’

‘Bovendien bouwen we een wijnklimaatkast en realiseren we een ruimte waar gasten kunnen genieten van hun aperitief of digestief. Er komt een wijnkelder, waar gelegenheid is voor private dining, feestjes en dergelijke. In het huidige restaurant missen we vooral mogelijkheden voor dat laatste. Als we zoiets aannemen, moet de hele zaak dicht. Straks kan alles naast elkaar.’

Kunnen gasten ook eten in de wijnbar?
‘We gaan bites serveren die het formaat hebben van een tussengerecht en toegankelijker zijn dan de gerechten in het restaurant. Bij Amused koken we met de seizoenen mee, terwijl je bij NEXT by Amused het hele jaar terechtkunt voor dat gerecht dat je bij een eerder bezoek zo lekker vond.’

‘Ik omschrijf het als comfort food. Je bezoekt onze zaak voor een wijntje, een cocktail of een speciaalbiertje en krijgt na een tijd zin in een hapje. Wie dat wil, kan ook maaltijd vullend bij ons eten, door een aantal gerechtjes te bestellen.’

‘We serveren in de wijnbar twintig open wijnen, waaronder bubbels. Juist de combinatie van twee zaken onder één dak maakt het zo mooi.’

Hoe ziet de planning eruit?
‘Vanaf 1 september gaat de sloophamer door het pand en we hebben maximaal twee maanden gepland voor de volledige verbouwing. Tot die tijd blijven we open op de huidige locatie. We draaien dus nog één zomer met ons mooie terras. Dat is het enige punt dat minder is in de Voorstraat.’

‘Corine en ik willen graag een volgende stap maken, alles naar een hoger niveau tillen en daarvoor is dit onze kans. Ik heb de eerste ontwerpen van de inrichting gezien en ben er helemaal verliefd op geworden.’

Lees ook:
Italiaanse sterchef komt koken bij Aroma in Vaassen
Topchefs naar Parc Broekhuizen voor tweede Chefs at the Parc
Samenwerking restaurants Lokaal en Orangerie de Pol

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Italiaanse sterchef komt koken bij Aroma in Vaassen

Volgend artikel

Eigen bier, frisdrank en ijs bij Eden in Valkenswaard

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.