Nieuws

Nieuw interieur voor sterrestaurant Ratatouille in Haarlem

De met een Michelinster bekroonde Jozua Jaring heeft zijn restaurant Ratatouille Food & Wine in Haarlem vernieuwd. De chef spreekt van een ‘warm en stijlvol interieur, waarin de tinten honing, goud, zwart en wit de boventoon voeren’. Het aantal stoelen is teruggebracht van 85 naar 55.

Na vijf jaar in het pand aan het Spaarne in Haarlem vond sterchef Jozua Jaring het tijd het interieur van Ratatouille Food & Wine onder handen te nemen. Tegelijkertijd heeft hij het aantal couverts teruggebracht van 85 naar 55.

Jozua Jaring
‘Ik wil hiermee het comfort en de privacy van mijn gasten verhogen’, aldus Jozua. ‘Ook de routing in het monumentale pand is geoptimaliseerd. Het resultaat is een warm en stijlvol interieur, waarin de tinten honing, goud, zwart en wit de boventoon voeren. De stoelen en banken zijn uitgevoerd in stof en er zijn veel ronde tafels.’

Kristallen lampen
Eyecatchers zijn de negen enorme handgeblazen kristallen lampen in het midden van het restaurant naar een ontwerp van Olgoj Chorchoj. Ze wegen tientallen kilo’s en zijn ruim een halve meter lang.

Ambacht
‘Ik heb de glasblazers aan het werk gezien en het is indrukwekkend hoe ze zulke grote en zware lampen aan de blaaspijp kunnen houden. De lampen symboliseren voor mij het ambacht, zoals wij koks dat in de keuken uitoefenen. Want koken is ook een ambacht.’

Ratatouille Food & Wine is vernieuwd!

Ratatouille Food & Wine in Haarlem is na een verbouwing gisteravond feestelijk geopend. Speciaal voor de volgers van ChefsFriends (onderdeel van R & R media en advies) heeft Rik de eerste beelden van het vernieuwde restaurant van Jozua Jaring. Het is genieten met de grote G!

Geplaatst door ChefsFriends op Woensdag 4 maart 2020

Klimaatkasten
Boven de kasten zijn plateaus met planten gemaakt en de bestaand wand met mos is uitgebreid. Voor een optimale wijnbehandeling zijn er nieuwe klimaatkasten op de vide gemaakt en daarnaast is de private dining-ruimte vernieuwd.

Heropening
Dinsdag 3 maart mocht ChefsFriends aanwezig zijn bij de heropening. Ratatouille Food & Wine van dinsdag tot en met zondag geopend voor het diner en van woensdag tot en met zondag voor de lunch.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dit drink je bij deze Italiaanse klassiekers

Volgend artikel

Sterrenchefs verzorgen exclusief diner bij ’t Amsterdammertje

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.