Nieuws

Restaurant Aroma opent in voormalig onderkomen van De Leest

In het pand in Vaassen waarin Jacob Jan Boerma met De Leest drie Michelinsterren kookte, opent zaterdag 25 september een nieuw restaurant. Jan Leune wil gasten in Aroma laten genieten van de verfijnde Italiaanse keuken. Chef is schoonzoon Pasquale Corfora, zijn dochter Elisa is verantwoordelijk voor de voorkant.

Aroma wil een inspirerende culinaire reis door Italië bieden. ‘De keuken van Pasquale focust zich op Italiaanse ambachtelijke technieken, die tot verfijning op het bord leiden’, aldus de nieuwe eigenaar. ‘Dit betekent dat hij alleen gebruikmaakt van de beste Italiaanse ingrediënten en – vanzelfsprekend – Nederlandse producten uit de regio.’

Krasnapolsky Amsterdam
Chef Pasquale is geboren en opgegroeid in de regio Lazio ten zuiden van Rome. Hij werkte onder andere bij NH Collection Grand Hotel Kransnapolsky in Amstedam en voert de witte brigade aan. Elisa Leune, die het grootste deel van haar leven in Italië woonde, wordt het gezicht aan de voorkant.

‘Veel binnen het pand blijft hetzelfde’, zo laat Jan weten. ‘Bedenk dat De Leest twee jaar voor de sluiting nog een grondige verbouwing onderging. We hebben eigenlijk alleen maar nieuwe stoelen besteld.’

Aroma
Pasquale wil Italiaanse gerechten creëren ‘in harmonie tussen door ons zelf geïmporteerde ingrediënten en verse seizoensproducten uit Nederland. Dat levert verrassende combinaties op vol intense smaken en aroma’s. Vandaar de naam van ons restaurant.’

Restaurant Aroma is vanaf zaterdag 25 september geopend. Je bent er van woensdag tot en met zondag welkom vanaf 17.30 uur.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Proef en ervaar De smaak van de Brabantse Wal

Volgend artikel

Hotel De L’Europe viert jubileum met feestelijke activiteiten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.