Nieuws

Inter Scaldes, De Librije en De Leest top Gault&Millau 2017

Inter Scaldes in Kruiningen, De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen hebben in de Gault&Millau-gids voor 2017 19,5 punten. Bord’Eau in Amsterdam volgt met 19 punten. Hoogste nieuwkomers is Tribeca in Heeze (18 punten). De gids werd maandag 7 november in Utrecht gepresenteerd.

De drie restaurants die vorig jaar de Gault&Millau-gids aanvoerden, hebben ook dit jaar de meeste punten: De Leest in Vaassen, Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle (19,5 punten). Het maximale aantal mogelijke punten is 20.

Daarachter volgen Bord’Eau in Amsterdam met 19 punten (+0,5 punt) en De Kromme Watergang in Hoofdplaat met 18,5 punten.

Tribeca
Hoogste nieuwkomer is Tribeca in Heeze. Het recent geopende restaurant van Jan Sobecki, de voormalige chef van Chapeau! in Bloemendaal, staat in de gids met 18 punten.

Nieuwkomers
Ook The White Room in Amsterdam, het restaurant van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, en Meliefste in Wolphaartsdijk zijn voor het eerst in de gids opgenomen. Beide restaurants scoren 16 punten.

De top van de gids voor 2017 is als volgt:
19,5 punten: De Librije (Zwolle), De Leest (Vaassen) en Inter Scaldes (Kruiningen)
19 punten: Bord’Eau (Amsterdam)
18,5 punten: De Kromme Watergang (Hoofdplaat)
18 punten: Ciel Bleu (Amsterdam), De Lindenhof (Giethoorn), Librije’s Zusje (Amsterdam), Joelia (Rotterdam), Parkheuvel (Rotterdam), Tribeca (Heeze), De Treeswijkhoeve (Waalre) en Vinkeles (Amsterdam)
17,5 punten: Beluga Loves You (Maastricht), Bij Jef (Den Hoorn), De Bokkedoorns (Overveen), FG Restaurant (Rotterdam), La Rive (Amsterdam) en Pure C (Cadzand)
17 punten: Fred (Rotterdam), Vermeer (Amsterdam), Da Vinci (Maasbracht), De Leuf (Ubachsberg), De Lindehof (Nuenen), De Nederlanden (Vreeland), De Groene Lantaarn (Zuidwolde), Kasteel Heemstede (Houten), ’t Nonnetje (Harderwijk), ’t Schulten Hues (Zutphen) en Wollericht (St. Oedenrode).

De Gault&Millau-gids is een initiatief van The Wine and Food Association en ligt vanaf donderdag 10 november in de winkel. Voor meer informatie kun je (ook) terecht op www.gaultmillau.nl.

ChefsFriends feliciteert alle restaurants met hun plek in het gids voor 2017 en het behaalde aantal punten.

Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe gids werden awards uitgereikt aan toppers uit de branche. Via deze link kun je het overzicht met winnaars bekijken.

Vorig artikel

Gault&Millau reikt awards uit: Sidney Schutte Chef van het Jaar

Volgend artikel

François Geurds introduceert de FG Strippenkaart

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.