Home / Nieuws / Inter Scaldes, De Librije en De Leest top Gault&Millau 2017

Inter Scaldes, De Librije en De Leest top Gault&Millau 2017

Inter Scaldes in Kruiningen, De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen hebben in de Gault&Millau-gids voor 2017 19,5 punten. Bord’Eau in Amsterdam volgt met 19 punten. Hoogste nieuwkomers is Tribeca in Heeze (18 punten). De gids werd maandag 7 november in Utrecht gepresenteerd.

De drie restaurants die vorig jaar de Gault&Millau-gids aanvoerden, hebben ook dit jaar de meeste punten: De Leest in Vaassen, Inter Scaldes in Kruiningen en De Librije in Zwolle (19,5 punten). Het maximale aantal mogelijke punten is 20.

Daarachter volgen Bord’Eau in Amsterdam met 19 punten (+0,5 punt) en De Kromme Watergang in Hoofdplaat met 18,5 punten.

Tribeca
Hoogste nieuwkomer is Tribeca in Heeze. Het recent geopende restaurant van Jan Sobecki, de voormalige chef van Chapeau! in Bloemendaal, staat in de gids met 18 punten.

Nieuwkomers
Ook The White Room in Amsterdam, het restaurant van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, en Meliefste in Wolphaartsdijk zijn voor het eerst in de gids opgenomen. Beide restaurants scoren 16 punten.

De top van de gids voor 2017 is als volgt:
19,5 punten: De Librije (Zwolle), De Leest (Vaassen) en Inter Scaldes (Kruiningen)
19 punten: Bord’Eau (Amsterdam)
18,5 punten: De Kromme Watergang (Hoofdplaat)
18 punten: Ciel Bleu (Amsterdam), De Lindenhof (Giethoorn), Librije’s Zusje (Amsterdam), Joelia (Rotterdam), Parkheuvel (Rotterdam), Tribeca (Heeze), De Treeswijkhoeve (Waalre) en Vinkeles (Amsterdam)
17,5 punten: Beluga Loves You (Maastricht), Bij Jef (Den Hoorn), De Bokkedoorns (Overveen), FG Restaurant (Rotterdam), La Rive (Amsterdam) en Pure C (Cadzand)
17 punten: Fred (Rotterdam), Vermeer (Amsterdam), Da Vinci (Maasbracht), De Leuf (Ubachsberg), De Lindehof (Nuenen), De Nederlanden (Vreeland), De Groene Lantaarn (Zuidwolde), Kasteel Heemstede (Houten), ’t Nonnetje (Harderwijk), ’t Schulten Hues (Zutphen) en Wollericht (St. Oedenrode).

De Gault&Millau-gids is een initiatief van The Wine and Food Association en ligt vanaf donderdag 10 november in de winkel. Voor meer informatie kun je (ook) terecht op www.gaultmillau.nl.

ChefsFriends feliciteert alle restaurants met hun plek in het gids voor 2017 en het behaalde aantal punten.

Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe gids werden awards uitgereikt aan toppers uit de branche. Via deze link kun je het overzicht met winnaars bekijken.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.