De veelzijdige rosé: perfect voor lente en zomer

De zon begint te schijnen, de vogels fluiten en de temperatuur gaat omhoog. De lente is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van lichte, frisse gerechten en – natuurlijk – een heerlijk glas roséwijn.
Rosé is er in alle soorten en maten Van licht en fruitig tot krachtig en kruidig. Maar wat maakt rosé nu zo perfect voor de lente en de zomer? Eric Nederstigt, eigenaar van Grape ‘N’ Green, legt het je uit.
Verfrissend en dorstlessend: rosé is over het algemeen lichter en minder alcoholisch dan rode wijn, waardoor het perfect is om te drinken op een warme dag. De frisse, fruitige smaken passen bij lichte gerechten en salades.
Veelzijdig: rosé is een veelzijdige wijn, die bij een breed scala aan gerechten kan worden gedronken. Van vis en kip tot salades en pizza, er is er altijd één die past bij jouw maaltijd.
Perfect voor bij de borrel: rosé is ook een geweldige wijn om te drinken als aperitief. De lichte en frisse smaak wekken de eetlust op.
l’Escattes Les Parcelles Rosé
Deze mooie zalmroze wijn is gemaakt van 70 procent grenache- en 30 procent mourvèdre-druiven uit de Languedoc-streek in Zuid-Frankrijk. De druivenstokken zijn 14 en 32 jaar oud, wat zorgt voor een complexe en smaakvolle wijn.
De neus is levendig met aroma’s van framboos, bloemen en citrus. In de mond is de wijn zacht en elegant met smaken van rood fruit, roos en een hint van munt. De afdronk is lang en fris.
Deze rosé is perfect als aperitief, maar kan ook goed worden gedronken bij lichte gerechten zoals salades, vis en kip.
Pierre & Nico Grenache Rosé
Deze rosé uit de Pays d’Oc-streek in Zuid-Frankrijk is gemaakt van 100 procent grenache-druiven. De wijn heeft een lichtroze kleur en aroma’s van aardbei en citrus.
In de mond is de wijn medium-bodied met smaken van rode bessen, cranberry en kruiden. De afdronk is fris en droog. Fantastisch bij lichte gerechten zoals salades, pasta’s en kip van de barbecue.
Vega de Tera Sitrama Rosado ‘Ignis’
Deze unieke rosé uit Spanje is gemaakt van de Prieto Picudo, een inheemse druif uit de Castilla y León-streek. De wijn heeft een prachtige zalmroze kleur en aroma’s van wilde aardbeien en bloemen.
In de mond is de wijn zacht en rond met smaken van rood fruit, watermeloen en een hint van mineralen. De afdronk is lang en persistent. Een match met tapas, paella en andere Spaanse gerechten.
Tips voor het serveren van rosé
• Serveer roséwijnen altijd goed gekoeld, tussen de 7 en 10 graden Celsius;
• Roséwijnen zijn perfect als aperitief, maar passen ook goed bij lichte gerechten als salades, pasta en vis;
• Experimenteer met verschillende soorten roséwijnen om te ontdekken wat je het lekkerst vindt.
• Geniet van rosé met vrienden en familie!
Nu met de kortingscode chefsfriends15 tot maandag 6 mei 15 procent korting op de hierboven genoemde wijnen.
Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Grape ’N’ Green, gespecialiseerd in biologische en natuurlijke Europese wijnen, en één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en het bestellen van de besproken wijnen, kun je terecht in de webshop van het bedrijf. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.