De Vrienden van ChefsFriends.nl
Ben jij producent of leverancier en ben je ook gek van goed eten, goed drinken, goed slapen en goed reizen? Word dan vriend van ChefsFriends en profiteer van extra aandacht op en via ons platform en onze kanalen.
Avani opent eerste Nederlandse hotel in Amsterdam
Een nieuw hotelmerk komt naar Nederland. In het tweede kwartaal opent in onze hoofdstad Avani Museum Quarter Amsterdam. Een hotel met 163 kamers dat volgens de initiatiefnemers zakenreizigers en vakantiegangers een eigentijdse ervaring biedt met zicht op de gracht en met een mix van Nederlandse kunst en geschiedenis.
Zeeuwsche Zoute breidt assortiment uit met chili
Partnercontent – Zeeuwsche Zoute, vriend van ChefsFriends, heeft een nieuwe smaak toegevoegd aan het assortiment. Na zeekraal, wakame, gerookt en zwarte knoflook is het nu de beurt aan chili. Een smaak die ambachtelijk gewonnen zeezout uit de Oosterschelde combineert met de pittige intensiteit van chili.
La Provence 50 jaar: sportkampioen nu sterrenchef
La Provence in Driebergen bestaat vijftig jaar. In 1974 start Anton van Alten in de Hoofdstraat een bistro, die onder leiding van zoon André en partner Tanja Klok uitgroeit tot een sterrestaurant. Puike prestatie van de chef, die ook als sporter succesvol is en zich zelfs Nederlands kampioen mag noemen.
Foto’s: De Zeeuw in Haarlem opent op nieuwe locatie
Janine en Jeroen de Zeeuw hebben restaurant De Zeeuw geopend op de nieuwe locatie in Haarlem. Het echtpaar verhuisde de eetgelegenheid, omdat er behoefte was aan meer ruimte. ‘We hebben de hele zaak de afgelopen zes weken verbouwd, van top tot teen, inclusief nieuw interieur en nieuwe keuken.’
De Slotplaats voegt Marten Haga toe aan keukenteam
Versterking voor het team van De Slotplaats in Bakkeveen. Eigenaar Jouke Piet Drijfhout meldt de komst van Marten Haga, die de afgelopen jaren restaurant Zuiver in Joure exploiteerde. ‘Marten is een bekende in horeca Friesland.’
Vierde zaak Geert-Jan Vaartjes wordt ode aan Friesland
De komst van het nieuwe restaurant van hotel De Adbij in Dokkum meldde Geert-Jan Vaartjes eerder al aan ChefsFriends. In een video-interview vertelde hij dat de eetgelegenheid wordt gerealiseerd in een historisch pand aan hetzelfde plein. Met de Nieuwe Friese Keuken in de hoofdrol. Nu is ook de naam onthuld.
Proeverij met Nederlandse wijnen bij jou thuis
Partnercontent – Nederlandse Streekwijnen, vriend van ChefsFriends, heeft een mooi element toegevoegd aan haar dienstverlening. Sinds deze maand is het mogelijk om een proeverij met louter Nederlandse wijnen bij jou thuis te laten houden. Daarvoor komt een wijnoloog naar de door jou gewenste locatie.
De Treeswijkhoeve in Waalre baart opzien met uniek feit
Bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre kan de vlag uit. Het restaurant baart opzien met een uniek feit in de keuken.
Oosterscheldekreeft: uniek product uit Zeeuwse wateren
Oosterscheldekreeft behoort tot de mooiste Nederlandse visproducten. Een kreeft met een uniek DNA en een verfijnde smaak, en afkomstig uit duurzame seizoensvisserij. ‘Het is één van de duurzaamste visserijen die er is.’
Nieuwe directeur voor wellness resort Thermae 2000
Thermae 2000 in Valkenburg, waar jij je letterlijk kunt onderdompelen in wijn, meldt de komst van een nieuwe directeur. Per 1 juli staat het wellness resort met viersterrenhotel op de top van de Limburgse Cauberg onder leiding van Nikie Houben, die overkomt van Abdij Hotel Rolduc in Kerkrade.
De veelzijdige rosé: perfect voor lente en zomer
De zon begint te schijnen, de vogels fluiten en de temperatuur gaat omhoog. De lente is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om te genieten van lichte, frisse gerechten en – natuurlijk – een heerlijk glas roséwijn.
Inge Wollerich start restaurant in pand waar vader ster kookte
Inge Wollerich begint een restaurant in het pand waarin haar ouders jarenlang het door Michelin met een ster bekroonde Wollerich exploiteerden. Dochter gaat dat doen met haar partner Koen Bomas, die acht jaar in de keuken in Sint-Oedenrode werkte. Restaurant Bomas moet later dit jaar openen. We belden met Koen.
Wijnmakersdiner bij De Nederlanden in Vreeland
Het Franse wijnhuis Domaine Emile Beyer staat zaterdag 18 mei centraal bij De Nederlanden in Vreeland. Tijdens een speciale lunch in samenwerking met Cour du Vin is wijnmaker Christian aanwezig om de bij de gerechten van sterchef Wilco Berends geserveerde wijnen toe te lichten.
Genieten van groenten: bonbons met pastinaak en rode biet
In de nieuwste serie Sterrenbonbons is een bonbon opgenomen van sterchef Luc Kusters met daarin pastinaak. Hoe bijzonder is het om groenten te verwerken? Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek heeft inmiddels een flink assortiment. In deze video vertelt hij welke ingrediënten hij allemaal gebruikt en waarom deze zo geschikt zijn.
Dumplings van asperge bij Brienen aan de Maas: ‘Smerig lekker’
René Brienen is een ware ambassadeur van de witte asperge. Nu het seizoen is begonnen, draait het culinaire brein van de sterchef overuren. Zijn nieuwste vinding: een dumpling van asperge. Op de kaart in zijn restaurant Brienen aan de Maas in Well: ‘Je weet niet wat je proeft!’
Het heerlijke leven in de achtertuin: pizzaoven voor buiten
Advertorial – De achtertuin is vaak een vergeten paradijs, dat we soms over het hoofd zien in ons drukke leven. Maar wat als we je vertelden dat je deze kunt transformeren tot een plek waar je het heerlijke leven kunt omarmen? Een pizzaoven voor buiten kan die droom werkelijkheid maken.
Twee Nederlandse hotels kiezen voor Quality Lodgings
Twee Nederlandse hotels hebben zich aangesloten bij Quality Lodgings, de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa. De nieuwkomers bevinden zich op Texel en op de Veluwe. De portefeuille is bovendien uitgebreid met een hotel in Duitsland.
Heerlijk met bubbels: Parmigiano Reggiano
Je hebt Parmigiano Reggiano en je hebt Parmigiano Reggiano. In Kaasfort Amsterdam presenteert René Koelman ‘Parmezaan zoals Parmezaan hoort te zijn’. Een Italiaanse harde kaas met een intense smaak. ‘Je proeft fruitigheid, diepgang en smedigheid, met een umami-effect.’ Heerlijk in combinatie met bubbels.
Italiaanse sterchefs naar restaurant Aroma in Vaassen
Chef Pasquale Carfora gaat in zijn restaurant Aroma in Vaassen opnieuw samen koken met collega’s uit Italië. Woensdag 17 april verzorgt hij een zogeheten six hands-dinner met Sara Scarsella en Matteo Compagnucci van Sintesi in Arriccia, door Michelin bekroond met een ster.
De eigen(wijze) koers van Herman Cooijmans en restaurant EDEN*
Hij vindt zichzelf geen chef die je associeert met een ster, maar is er wel één! Sinds 2020 en nog geen jaar nadat hij kiest voor het ondernemerschap. Bij restaurant EDEN in Valkenswaard zoekt Herman Cooijmans naar spannende combinaties en juist dat is wat de hoofdinspecteur van Michelin is bijgebleven.
Zeeuwsche Zoute opent bezoekerscentrum
Zeeuwsche Zoute heeft vorig jaar met succes een crowdfunding gedaan. Hiermee is de droom van een nieuwe loods inclusief bezoekerscentrum werkelijkheid geworden. Op dit moment nadert de bouw van de nieuwe loods zijn einde, tijd voor een update dus!
Nieuwe Wine Director voor Sofitel Legend The Grand Amsterdam
Sofitel Legend The Grand Amsterdam heeft een nieuwe Wine Director. De nieuwe wijndirecteur moet restaurant Bridges, samen met Maître Daan Halle en Executive Chef Raoul Meuwese, naar een hoger niveau tillen.
Bijzondere biologische wijnen van vruchtbare Spaanse grond
Bodegas Vega de Tera in het Spaanse Zamora start ruim tien jaar geleden met het maken van biologische wijnen. De wijngaard ligt naast de Camino de Santiago, de pelgrimsroute met een rijke geschiedenis. Vruchtbare grond dus voor bijzondere biologische en natuurlijke wijnen.