Inge Wollerich start restaurant in pand waar vader ster kookte
Inge Wollerich begint een restaurant in het pand waarin haar ouders jarenlang het door Michelin met een ster bekroonde Wollerich exploiteerden. Dochter gaat dat doen met haar partner Koen Bomas, die acht jaar in de keuken in Sint-Oedenrode werkte. Restaurant Bomas moet later dit jaar openen. We belden met Koen.
Meriam en Gerard Wollerich stopten afgelopen maart met restaurant Wollerich. Daarmee kwam na 27 jaar een eind aan de exploitatie van de eetgelegenheid in het Brabantse Sint-Oedenrode, die in het bezit was van een Michelinster en ook noteringen had in de culinaire gidsen Gault&Millau en Lekker.
Inmiddels wordt het pand flink verbouwd en is duidelijk waarom dat gebeurt. Het voormalige notariskantoor krijgt appartementen en een restaurant dat gaat worden geëxploiteerd door Inge Wollerich en Koen Bomas.
Mooi verhaal! Dochter en schoonzoon die het restaurant ‘overnemen’ van hun (schoon)ouders.
‘Absoluut! Inge en ik hebben al heel lang ondernemersambities en in eerste instantie was het plan ook om Wollerich over te nemen. Het pand is een oud-notariskantoor en daar zat alleen het restaurant in, waardoor we het te groot vonden.’
‘Uiteindelijk is het verkocht. De nieuwe eigenaar laat appartementen bouwen op de verdiepingen en benaderde ons met de vraag of we wel belangstelling hadden voor een restaurant op alleen de begane grond.’
Jullie hebben allebei een verleden bij restaurant Wollerich, maakt dat het extra bijzonder?
‘Zeker. Inge en ik hebben acht jaar gewerkt voor Meriam en Gerard. Inge aan de voorkant en ik in de keuken. We waren toen al een stel. We hebben elkaar leren kennen bij De Zwaan in Etten-Leur onder leiding van Roland Peijnenburg.’
‘Om mijn cv staan verder Callas in Den Haag, Perceel in Capelle aan den IJssel en Alma in Oisterwijk, waar ik nu in de keuken sta. Inge werkt bij Vane in Eindhoven opnieuw samen met Carlo Chantrel, die ook chef-kok was bij De Zwaan. En ze heeft gewerkt bij Avant-Garde van Groeninge in Eindhoven.’
Het restaurant krijgt jouw naam, dat heb je goed gedaan.
‘Haha, ja! We hebben gekozen voor fine dining, omdat we ons hele leven al op dat niveau werken. We hebben daar goed over nagedacht, maar geconcludeerd dat we het niet half kunnen doen.’
‘De kookstijl wordt een Franse basis, maar met een moderne twist. Overal hebben we wat opgepikt en dat komt straks terug in ons eigen restaurant. We gaan voor een avondvullend programma met meerdere gangen.’
Er wordt op dit moment druk verbouwd. Wat kun je vertellen over het interieur?
‘Dat alleen de keuken is blijven staan. We hebben een architect in de hand genomen, die hard aan het werk is. Er komen negen tafels te staan, dat betekent dus 36 couverts. Alles wordt op maat gemaakt.’
Is er al een openingsdatum?
‘Nee, nog niet! Een verbouwing als deze kost tijd en daarom zijn we voorzichtig met het noemen van een datum. De ambitie is in ieder geval om dit jaar van start te kunnen gaan.’
Lees ook:
De eigen(wijze) koers van Herman Cooijmans en restaurant EDEN*
Foto’s van Odille restaurant in Sint-Oedenrode
Casimir Evens en Lotte Bloem openen Odille restaurant
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.