Home / Nieuws / Casimir Evens en Lotte Bloem openen Odille restaurant

Casimir Evens en Lotte Bloem openen Odille restaurant

Lotte Bloem en Casimir Evens hebben in het Brabantse Sint-Oedenrode Odille geopend. Het restaurant kenmerkt zich door een open keuken met drie blokken in het hart van de zaak en daaromheen de tafels en stoelen. ‘Iedere gast heeft eersterangs zicht op een specifieke sectie van de keuken.’

Casimir en Lotte leerden elkaar kennen bij Vane in Eindhoven, waar hij werkte als executive chef en zij als restaurantmanager en sommelier. Casimir keerde daarvoor terug in Nederland na een internationale loopbaan, waaronder 5,5 jaar als keukenchef van tweesterrenrestaurant Pastorale in het Belgische Reet.

Keuken als kloppend hart
De naam van het restaurant is geïnspireerd op de Franse meisjesnaam Odille, dat rijkdom betekent. In het pand, dat voorheen onderdak bood aan een modezaak, draait het om openheid.

‘Een oppervlakte van 400 vierkante meter op de Markt in Sint-Oedenrode, met als kloppend hart drie keukenblokken’, aldus Casimir. ‘Totale transparantie en openheid. In deze setting krijgen het vakmanschap en de waarde van de keuken een belangrijke rol in de gastbeleving.’

Vanuit iedere tafel in het restaurant is er volgens Casimir eersterangs zicht op een specifieke sectie van de keuken. ‘Het voorkomen van barrières en achterliggende zones vergroot maximaal de interesse en impact.’

Lokaal en uit het seizoen
Iedere creatie die uit de keuken komt, begin met een specifiek product uit het seizoen, aldus Casimir. ‘Lokale ingrediënten uit de tuin aangevuld met smaken vanuit de wijde wereld. Mijn creativiteit komt dus rechtstreeks uit het groene hart van de Meijerstad. Deze culinaire ervaring wordt naadloos aangevuld door een selectie van om en nabij de driehonderd referenties aan wijn.’

Odille restaurant is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner, en van vrijdag tot en met zondag voor lunch.

Lotte Bloem en Casimir Evens Odille Sint Oedenrode

Lees ook:
Sonja en Nico Boreas van start met Sabero in Leende
Eigen bier, frisdrank en ijs bij Eden in Valkenswaard
Casimir Evens verlaat Vane Eindhoven en opent eigen restaurant

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang Gratis ons wekelijks magazine in in je mailbox en mis niets!

De beste gerechten van de beste chefs!

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Jonnie, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.