Nieuws

Casimir Evens en Lotte Bloem openen Odille restaurant

Lotte Bloem en Casimir Evens hebben in het Brabantse Sint-Oedenrode Odille geopend. Het restaurant kenmerkt zich door een open keuken met drie blokken in het hart van de zaak en daaromheen de tafels en stoelen. ‘Iedere gast heeft eersterangs zicht op een specifieke sectie van de keuken.’

Casimir en Lotte leerden elkaar kennen bij Vane in Eindhoven, waar hij werkte als executive chef en zij als restaurantmanager en sommelier. Casimir keerde daarvoor terug in Nederland na een internationale loopbaan, waaronder 5,5 jaar als keukenchef van tweesterrenrestaurant Pastorale in het Belgische Reet.

Keuken als kloppend hart
De naam van het restaurant is geïnspireerd op de Franse meisjesnaam Odille, dat rijkdom betekent. In het pand, dat voorheen onderdak bood aan een modezaak, draait het om openheid.

‘Een oppervlakte van 400 vierkante meter op de Markt in Sint-Oedenrode, met als kloppend hart drie keukenblokken’, aldus Casimir. ‘Totale transparantie en openheid. In deze setting krijgen het vakmanschap en de waarde van de keuken een belangrijke rol in de gastbeleving.’

Vanuit iedere tafel in het restaurant is er volgens Casimir eersterangs zicht op een specifieke sectie van de keuken. ‘Het voorkomen van barrières en achterliggende zones vergroot maximaal de interesse en impact.’

Lokaal en uit het seizoen
Iedere creatie die uit de keuken komt, begin met een specifiek product uit het seizoen, aldus Casimir. ‘Lokale ingrediënten uit de tuin aangevuld met smaken vanuit de wijde wereld. Mijn creativiteit komt dus rechtstreeks uit het groene hart van de Meijerstad. Deze culinaire ervaring wordt naadloos aangevuld door een selectie van om en nabij de driehonderd referenties aan wijn.’

Odille restaurant is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner, en van vrijdag tot en met zondag voor lunch.

Lotte Bloem en Casimir Evens Odille Sint Oedenrode

Lees ook:
Sonja en Nico Boreas van start met Sabero in Leende
Eigen bier, frisdrank en ijs bij Eden in Valkenswaard
Casimir Evens verlaat Vane Eindhoven en opent eigen restaurant

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eric Swaghoven: ‘Venloosch Frietei typisch voor deze streek’

Volgend artikel

Steven Klein Nijenhuis: 'Er ontstaan spannende nieuwe dingen'

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.