Nieuws

Twee Nederlandse hotels kiezen voor Quality Lodgings

Twee Nederlandse hotels hebben zich aangesloten bij Quality Lodgings, de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa. De nieuwkomers bevinden zich op Texel en op de Veluwe. De portefeuille is bovendien uitgebreid met een hotel in Duitsland.

‘Wat ze gemeen hebben, is de passie voor een perfecte gastenbeleving en de drive om authentiek en culinair genieten tot op het hoogste niveau uit te werken’, aldus Quality Lodgings.

Boutique Hotel Texel

De eerste nieuwkomer is Boutique Hotel Texel (foto), dat gasten wil laten genieten van luxe en comfort op één van de mooiste plekken van Nederland. Het hotel heeft 45 ‘eco-chique’ kamers en suites met een weids uitzicht over de weilanden naar de duinen en het wad.

Bij het bij het hotel behorende restaurant Gusta, gevestigd naast de eigen boerderij, draait het om verse streekgerechten met ingrediënten rechtstreeks van het land en het Waddeneiland.

In de Spa Woolness kunnen gasten terecht voor een ‘wolbad’ met wol van Texelse schapen.

Hotel Restaurant De Echoput

Vijfsterrenhotel en restaurant De Echoput ligt op een rustige plek in de koninklijke bossen van Paleis het Loo op de Veluwe en wordt inmiddels gerund door de derde generatie van de familie Klosse.

De 42 kamers en suites zijn gericht op het bieden van een ultieme ontspannen ervaring voor gasten en hebben uitzicht op eeuwenoude bomen. In De Echoput in Hoog-Soeren bevinden zich ook een wildbar, kookstudio, binnenzwembad, fitnessruimte en body spa.

Het inpandige restaurant heeft 14 punten Gault&Millau en serveert gerechten die zijn gemaakt met ingrediënten uit de regio, denk aan Veluws wild.

Onafhankelijke kwaliteitshotels

Het Duitse hotel dat onderdeel is geworden van Quality Lodgings heet Goldene Rose en huisvest in Dinkelsbühl, de oudste stad van Beieren.

Quality Lodgings is al meer dan twintig jaar de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, waar authentieke gastvrijheid en culinair genieten één-op-één samengaan.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Heerlijk met bubbels: Parmigiano Reggiano

Volgend artikel

Het heerlijke leven in de achtertuin: pizzaoven voor buiten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.