Bourgondisch Lifestyle
Blog

Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, vertelt deze maand over misschien wel het meest bekende stukje vlees: de tournedos. Waar in de koe zit dit vlees? En wat maakt hem zo zacht en daarmee zo geliefd? Mikel leert je alles over de tournedos en ossenhaas.

Lees Verder
Nieuws

Restaurants krijgen van Michelin al jaren sterren en Bib Gourmands. Enkele jaren geleden voegde de culinaire gids daar de groene sterren aan toe om duurzaamheid te belonen en in 2024 volgt een volgende onderscheiding. En die is speciaal voor hotels.

Lees Verder
Nederlandse Streekwijnen
Wijnen Frankrijk
Advertorial

Advertorial – Dol op wijnen uit Frankrijk? Dan is het leuk de verschillende regio’s te leren kennen, om nog meer diepgang te ontwikkelen in je smaakprofiel. Hoewel de wijnen uit hetzelfde land komen, heeft de regio zeker invloed. In dit artikel lees je meer over de populairste wijnregio’s in het

Lees Verder
Nice to Meat steaks
Partnercontent

Partnercontent – Verkoopt Nice to Meat de beste steak ter wereld? Dat zou maar zo kunnen! Tijdens de internationale World Steak Challenge eind september is de slager namelijk bekroond met liefst acht gouden medailles en uit alle winnaars wordt op 13 november de World’s Best Steak gekozen.

Lees Verder
la Fève chocolade & desserts
Thermae 2000 Valkenburg buitenbad
Nieuws

Het buitenbad met thermaal water van Thermae 2000 in Valkenburg is in een nieuw jasje gestoken. Bijna 35 jaar kon je als gast terecht in een strak wit buitenbad, maar nu is gekozen voor de kleur taupe. ‘Dat past beter bij onze natuurlijke omgeving.’

Lees Verder
Nieuws

Restaurant The Charles in het Brabantse Nistelrode heeft, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club, haar deuren geopend. Met Alain Alders, die we nog kennen van De Vrienden van Jacob, als culinair manager.

Lees Verder
Grape n Green
Nieuws

Chef-kok Björn de Waal, eigenaar van Restaurant Het Arsenaal 1309 in Doesburg, viert met trots het 5-jarig jubileum van zijn SVH Gezel Meestertitel. Dat doet de jonge chef met een exclusief diner.

Lees Verder
Café Visscher Leiden Arie Visscher
Blog

De één heeft een concept in zijn hoofd, de ander zoekt na jaren in de topgastronomie naar een zaak waar hij ‘zonder poespas’ kan koken. Als sprake blijkt van een klik, openen Theor Verplancke en Arie Visscher in Leiden Café Visscher. ‘Wat we zijn, dat laten we aan onze gasten.’

Lees Verder
Zeeuwsche Zoute combimolens
Blog

Je bent misschien geneigd te denken: zout is zout. Dus niet! Door ingrediënten of technieken toe te voegen, creëer je bijzondere smaakvarianten. Zeeuwsche Zoute heeft er inmiddels een hoop ontwikkeld, maar wel met het zout waarmee het allemaal begon: Puur. Zo werkt die ontwikkeling en dit wordt de nieuwste variant.

Lees Verder
Dorset
Nieuws

Witte en rode wijnen uit de Bordeaux spelen vrijdag 20 oktober de hoofdrol bij Dorset in Borne. Het Twentse restaurant serveert die dag een menu van vijf gangen, waarbij ieder gerecht wordt begeleid door twee wijnen uit de bekende Franse wijnstreek.

Lees Verder
Zeeuwsche Zoute
De Nederlanden Vreeland
Nieuws

Twee door Michelin bekroonde chefs én twee vooraanstaande wijnmakers. Prima ingrediënten voor een mooie lunch! Zaterdag 4 november moet je ervoor naar restaurant De Nederlanden in Vreeland. Voor 195 euro all-in reserveer je een plek aan tafel.

Lees Verder
Emmy Stoel The Grand Amsterdam
Nieuws

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam is onderscheiden voor ‘uitzonderlijk maatschappelijk verantwoord ondernemen in 2022’. Daarvoor heeft het hoofdstedelijke hotel een zogeheten Bernaches Award in ontvangst mogen nemen.

Lees Verder
Schmidt Zeevis
Nieuws

Michelin heeft voor de maand september twee restaurants toegevoegd aan de selectie in de Nederlandse gids. Of ze (ook) een Bib Gourmand, een ster of een groene ster krijgen, wordt pas bekendgemaakt tijdens de lancering van de gids voor 2024.

Lees Verder
Kaban Kapellerput Heeze
Nieuws

Kapellerput in Heeze is beloond voor de manier waarop in het hotel op duurzame wijze wordt ondernomen. De Brabantse onderneming is één van de winnaars van de Gaia Green Awards, die worden uitgereikt aan bedrijven in België en Nederland die uitblinken in duurzaam ondernemen.

Lees Verder
KokenKoken
Blog

Onze koffievriend Robert Heida van Arditi Coffee maakt deze maand een uitstapje naar thee. Want daarover valt ook veel te vertellen.

Lees Verder
100Chefs GaultMillau
Nieuws

De line-up van de honderd chefs die zaterdag 30 september en zondag 1 oktober in het Miele Experience Center in Vianen koken tijdens 100Chefs by Gault&Millau, is bekend. Het is voor de organisatie het eerste en grootste culinaire weekeinde dat het organiseert voor consumenten.

Lees Verder
Chaine
Roberto's Restaurant Amsterdam
Nieuws

Restaurant Roberto’s in hotel Hilton Amsterdam bestaat dertig jaar en viert dat met een ode aan de ‘Pura Cucina Italiana’, geïnspireerd op de western The Good, the Bad en the Ugly van Sergio Leone. ‘Wij koesteren de oorspronkelijke waarden van de pure Italiaanse keuken: puur en lekker!’

Lees Verder
Keuken
Advertorial

Advertorial – Als je graag kookt, weet je dat het een uitdaging kan zijn om een goed functionerende keuken te runnen. Daarom is het handig goed te sorteren en te organiseren. Met deze tien tips van chefs geeft Avery je inzicht in de manieren die er zijn om dit te

Lees Verder
Kesbeke Fijne Tafelzuren
Beurs van Berlage Amsterdam
Nieuws

Restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers gaat voor het tweede opeenvolgende jaar een enorme Chef’s Table plaatsen in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De 25 aangesloten leden serveren ieder afzonderlijk een menu van zes gangen met daarin signatuurgerechten. Jij kunt een plek aan tafel reserveren.

Lees Verder
Bilderberg hotelgroep
Nieuws

Vier hotels van Bilderberg hebben nieuwe general managers. Tim Gilissen gaat aan de slag bij Kasteel Vaalsbroek in Vaals, Ronald Slomp krijgt de leiding over het Garden Hotel in Amsterdam, MaryLoes Baur start in De Bilderberg in Oosterbeek en grand hotel Wientjes in Zwolle komt onder leiding van Harro Menkhorst.

Lees Verder
Nice to Meat
Hotel new York Rotterdam
Nieuws

Het op de begane grond gesitueerde restaurant van hotel New York in Rotterdam is vernieuwd. De eetgelegenheid met ruimte voor vierhonderd gasten is in delen aangepakt en omgetoverd tot een gezellige, sfeervolle en knusse ruimte, zo laat Demi van der Sluijs ons weten. Wij hebben de foto’s!

Lees Verder
Keukenapparatuur
Advertorial

Advertorial – Op zoek naar de perfecte keukenapparatuur? Dat is als een culinaire ontdekkingsreis! Het kan een doolhof zijn met een overvloed aan opties. Geen zorgen, ik ben hier om je te begeleiden. We gaan dieper dan een duik in een kom met guacamole – we gaan de juiste keuze

Lees Verder