Topchefs in actie voor goede doel: koken voor kinderen
Advertorial – Tal van sterrenchefs komen maandag 14 april in actie voor het goede doel. Dat doen ze met het sponsordiner ‘Topchefs koken voor kinderen’ bij Lakehouse Binnenmaas in Mijnsheerenland. Alle opbrengsten gaan naar drie organisaties die zich inzetten voor kinderen die hulp nodig hebben. De kaartverkoop is gestart.
De Bloemendaalse Gele: kool in onzekerheid, ondanks lovende woorden
Ten westen van Haarlem maakte de Bloemendaalse Gele lang geleden plaats voor oprukkende huizenbouw. De lokale kool lijkt daarmee te verdwijnen. Nu zijn verwoede, veelal burgerpogingen bezig om de groente weer op de kaart te krijgen, net als chefs met oog voor streek- en seizoensproducten. De vraag is of deze
Restaurant Tribeca verhuist naar Landgoed de Wielewaal in Eindhoven
Restaurant Tribeca, dat al tien jaar gevestigd is in Heeze, maakt een grote stap. Het gerenommeerde restaurant verhuist naar Landgoed de Wielewaal in Eindhoven. De nieuwe locatie biedt het team van Tribeca een kans om hun culinaire visie verder te ontwikkelen.
Sterrenchef zet chocolade op het menu bij Hilton Amsterdam
Chocolate it is bij Hilton Amsterdam. Tot en met 15 februari kunnen gasten in de Half Moon Lounge en Roberto’s Restaurant genieten van gerechten van de Venezolaanse sterrenchef Enrique Limardo die zijn geïnspireerd door cacao. Aanleiding is het jaarlijks terugkerende chocoladefestival, waarvan het hotel partner is.
Nieuw hotel brengt stukje Maastricht naar Den Haag
Den Haag krijgt er met Townhouse Designhotel een goed slapen-plek bij. Het concept is onderdeel van LBG Hotels, dat in Maastricht met een hotel onder dezelfde naam actief is. Het inpandige Jolie Café Manger moet als huiskamer gaan dienen voor zowel gasten als buurtbewoners.
Restaurant Elysianne: ode aan de smaken van Louisiana
Restaurant Elysianne opent de deuren in Amsterdam. Chef-kok Matt Pace brengt de Creoolse keuken uit New Orleans naar de hoofdstad en serveert ‘bijna vergeten recepten, vernieuwd met een moderne twist’. De nieuwe eetgelegenheid huisvest aan de Ruysdaelstraat in Oud-Zuid.
Nederlandse hotels sluiten zich aan bij Quality Lodgings
Opnieuw hebben drie Nederlandse hotels ervoor gekozen zich aan te sluiten bij Quality Lodgings. De hotelgroep is al ruim twintig jaar de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa en telt inmiddels 118 hotels, waarvan er 71 in ons land zijn gevestigd.
Eten op 190 meter hoogte: dit is Celest in Rotterdam
Celest in Rotterdam heeft de deuren geopend. Het restaurant – met cocktailbar een etage lager – huisvest op de 58e verdieping van de Zalmhaventoren op een hoogte van 190 meter. Chef-kok Lars Drost serveert er een menu dat lokale ingrediënten combineert met internationale technieken. Zo ziet het eruit!
Café Barolo van Adrian Zarzo nieuwe wijnbar in Eindhoven
Eindhoven krijgt er een wijnbar bij. Café Barolo opent medio februari de deuren in het centrum van de stad. Eigenaar Adrian Zarzo schenkt er wijnen uit de hele wereld, met als basis zijn eigen jarenlange opgebouwde wijnvoorraad.
Eten aan de keukentafel van sterchef Steven Klein Nijenhuis
Steven Klein Nijenhuis introduceert de keukentafel in Herberg Onder de Linden in Aduard. In de voormalige lounge zijn twee zespersoons tafels geplaatst en krijg je als gast het gevoel dat je bij de sterchef thuis op bezoek bent en eet in zijn keuken. ‘Ik maak de gerechten af aan tafel.’
Blue Monday deprimerend? Niet met deze wijnen!
Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, goede voornemens staan op omvallen en de dagen zijn kort en donker. Tijd dus voor een oplossing. Met genietmomentjes die de dag kunnen opfleuren. Daarom drie biologische wijnen, die je helpen om dit fenomeen te doorstaan.
Duurzame foodtrucks: een culinaire revolutie op wielen
Advertorial – Traditionele restaurants maken steeds vaker plaats voor flexibele innovatieve concepten. Een van de opvallendste trends van de afgelopen jaren is de enorme groei van het aantal foodtrucks. Deze mobiele keukens, ook wel eettrucks genoemd, waaien als een frisse wind door de culinaire wereld en veroveren de harten van
Documentaire De Opvolging over De Librije in Zwolle
Restaurant De Librije speelt de hoofdrol in een documentaireserie op Omroep Max. In zes afleveringen worden eigenaren Thérèse en Jonnie Boer, hun kinderen Jimmie en Isabelle en Nelson Tanate gevolgd en staat de overdracht van het familiebedrijf centraal. De eerste aflevering is zondag 16 februari op NPO 2.
De out of the box-filosofie van restaurant 1857*
Twintigers Joke Maes en Joey van Heesbeen schrijven in oktober geschiedenis. Voor het eerst in de historie van Roosendaal heeft de stad een eetgelegenheid met een Michelinster. Ze hebben een vervallen koetshuis omgebouwd tot restaurant 1857, waar Brabantse gezelligheid en out of the box-denken de pijlers zijn onder hun succes.
DeliCees verhuist: ‘Nieuwe naam en andere invulling’
Restaurant DeliCees verhuist naar een andere locatie in Dordrecht. Eigenaren Ester Weber en Cees Timmerman gaan ‘met nieuwe energie’ aan de slag in een historisch pand in het Hofkwartier. Met een nieuwe naam én een andere aanpak. ‘We gaan doen wat we al 25 jaar niet meer hebben gedaan.’
Nieuwe chef-kok Het Koetshuis*: ‘Kroon op het werk’
Restaurant Het Koetshuis in Bennekom begint het nieuwe jaar met een nieuwe chef-kok. De 26-jarige Jurre Klein Bleumink is de opvolger van Tom Lamers, die heeft gekozen voor het ondernemerschap. Tijd voor een telefoontje met de nieuwe eindverantwoordelijke. ‘Ik houd heel erg van de traditionele Franse keuken.’
Hoe lees je het etiket op een wijnfles?
Advertorial – Wijn kiezen, kan uitdagend zijn. Vooral vanwege het grote aanbod. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kies je misschien lukraak. Zonde, want je loopt het risico dat je wijn koopt die je niet lekker vindt. Dit kun je voorkomen door het etiket te lezen.
Vijf restaurants sluiten zich aan bij JRE-Nederland
Vijf eetgelegenheden hebben zich met ingang van het zojuist begonnen jaar aangesloten bij JRE-Nederland. Het gaat om de restaurants The Church in Arnhem, Lazuli in Enschede, Fris in Haarlem, Steef in Leeuwarden en Joelia in Rotterdam.
Restaurant Showw steelt de show in 2024: ‘Bizar’
Voor Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris is 2024 een bijzonder jaar. Met Showw in Amsterdam zijn ze hoogste nieuwkomer in de top 100 van Lekker en winnaar van een ster. Bovendien pronkt in het restaurant de Sommelier Award, die Michelin toekent aan Lendl. En dat binnen tien maanden na opening.
Amsterdams sterrenrestaurant sluit deuren voor verbouwing
Nieuws uit Amsterdam, waar een tweesterrenrestaurant de deuren vanaf 1 januari drie maanden sluit voor een ‘ingrijpende transformatie’. Ongeveer parallel aan de verbouwing opent tussen het groen van de Tuinen van West een pop-up locatie, die een ‘exclusieve kijk biedt op de evolutie van de eetgelegenheid’.
Warning: Undefined array key 10 in /home/ke19042222/domains/chefsfriends.nl/public_html/wp-content/themes/sprout/templates/post-loop/loop-block-grid-2-col.php on line 57
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/ke19042222/domains/chefsfriends.nl/public_html/wp-content/themes/sprout/templates/post-loop/loop-block-grid-2-col.php on line 57
Een thuiskok boeken: een ervaring voor fijnproevers
Advertorial – Een culinaire ervaring draait om meer dan alleen een bord eten. Het gaat om de smaken, de presentatie, de ambiance en het gezelschap. Een thuiskok boeken is de perfecte manier om te genieten van verfijnde gerechten en bijpassende dranken, zonder dat je zelf iets hoeft te doen.
Churchill inspireert Meester-chocolatier: bonbon met sigaar
Meester-chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heeft een indrukwekkende bonbon toegevoegd aan zijn collectie. Ter ere van de 150e verjaardag van Winston Churchill ontwikkelde hij er één met daarin sigaar en whisky. ‘Je proeft de bladeren die je normaal gesproken ruikt en de nicotine tintelt op je tong.’