Nice to Meat
Blog

Een kerstkaasplank zoals je nog nooit hebt gezien in december. René Koelman van Bourgondisch Lifestyle presenteert dé kaasplank voor Kerst dit jaar. Eentje in de categorie Flink Uitpakken. Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Bourgondisch Lifestyle, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen

Lees Verder
Koffie Arditi Coffee
Blog

Wat is het verschil tussen Arabica en Robusta? Onze koffievriend Robert Heida van Non plus ultra coffee & more, die ons maandelijks meeneemt in de wondere wereld van koffie, geeft tekst en uitleg over de koffiesoorten. Deze bijdrage is gemaakt in samenwerking met Arditi Coffee, één van de vrienden van

Lees Verder
Info Food Labels & OnlinePrint Cloud
Blog

Mikel Pouw, de slager van Nice to Meat, geeft vleescollege op ChefsFriends.nl. Deze keer zet hij zijn mes vakkundig in hert en geeft uitleg en tips over dit prachtig stukje vlees.

Lees Verder
Nieuws

Restaurant Aan de Poel heeft de wijnkaart uitgebreid met wijnen van Maison Castel. Het gaat om een gelimiteerde oplage Franse wijnen uit vijf appellations. De wijnen zijn recent gepresenteerd in Nederland en exclusief verkrijgbaar bij het Amstelveense tweesterrenrestaurant.

Lees Verder
la Fève chocolade & desserts
Nieuws

Restaurant Fred verhuist in Rotterdam. Het tweesterrenrestaurant van Fred Mustert opent binnenkort de deuren in de plint van de gloednieuwe Terraced Tower aan de voet van de Willembrug in hartje Rotterdam.

Lees Verder
Restaurant YANO Rotterdam
Nieuws

Britta en Yuri Wattimena hebben YANO geopend. Het restaurant is gevestigd aan de Straatweg in Rotterdam-Hillegersberg en wil zich onderscheiden door een eigenwijze en wereldse kookstijl, waarin internationale smaken worden gecombineerd met de Franse keuken. De naam is een samenvoeging van Yara en Noah, de kinderen van de ondernemers.

Lees Verder
Chaine
Martijn Kajuiter
Nieuws

Martijn Kajuiter is begonnen als operations manager bij Van der Valk-hotel De Cantharel in Ugchelen, nabij Apeldoorn. In die functie is hij, in samenwerking met Martijn van Dijk, verantwoordelijk voor alle f&b-activiteiten. Tijd om met hem te bellen. ‘Er was direct een match.’

Lees Verder
Nieuws

Restaurant Vive la Vie in Groningen is met eigenaar en chef-kok Jeroen Sportel in de prijzen gevallen. Sportel werd uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2023 door restaurantvereniging JRE-Nederland.

Lees Verder
Non Plus Ultra Coffee
Nieuws

Chef Victor Fielmich en gastvrouw-sommelier Elvira Kemman hebben Bistro ElVi in het Noord-Hollandse Bergen geopend. Het paar serveert er Franse klassiekers in een hedendaags jasje gemaakt van veelal regionale producten en runde eerder restaurant ElVi in Utrecht, dat in alle toonaangevende restaurantgidsen was opgenomen en dat destijds als enige Utrechtse

Lees Verder
Momentwijnen

Black Friday is misschien wel dé koopjesdag van het jaar. Jan-Jaap geeft er een mooie draai aan en zet Nederlandse wijnen op deze shopdag op de voorgrond.

Lees Verder
WTOL Academy
Nieuws

De eerste masterclass van Bourgondisch Lifestyle en ChefsFriends is goed in de smaak gevallen. In Kaasfort Amsterdam kwamen liefhebbers van goed eten en goed drinken op deze unieke locatie samen om te genieten van een boeiende rondleiding en smaakvolle kaasproeverij, exclusief voor abonnees van de nieuwsbrief van ChefsFriends.

Lees Verder
Inktvis Michel van der Kroft Nonnetje
Blog

Inktvis heeft in Nederland (nog) niet de culinaire status die het verdient, aldus tweesterrenchef Michel van der Kroft van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk en Marja Reitsma van Schmidt Zeevis Rotterdam. Terwijl ze in onze wateren in overvloed aanwezig zijn. ‘Goed bereid zijn ze heerlijk en botermals.’

Lees Verder
Kesbeke Fijne Tafelzuren
Blog

Koffie met kaas. Dat klinkt bijzonder, en is het ook. Onze koffievriend Robert Heida weet als geen ander hoe deze bijzondere smaakcombinatie werkt, en geeft in deze maandvideo tekst en uitleg.

Lees Verder
Boergondisch

Waar ligt het Toscane van Nederland? In de laatste aflevering van de videoserie Boergondisch geven de ondernemers Nel Schellekens en Suzanne Ruesink het antwoord op deze vraag.

Lees Verder
Bourgondisch Lifestyle
Emile van der Staak De Nieuwe Winkel
Nieuws

Emile van der Staak rijgt de successen aaneen met De Nieuwe Winkel in Nijmegen. De tweede ster van Michelin, snelste stijger in de Lekker Top 100 én de uitverkiezing tot beste groenterestaurant van de wereld. Tijd om met de chef te bellen. ‘Ik zie een parallel met onze eigen ontwikkeling.’

Lees Verder
Nieuws

WorldHotels kondigt aan dat The Collector Hotel in de stijlvolle Haagsche Bluf in Den Haag is toegetreden tot haar portfolio. Het lifestyle boutique hotel, dat haar deuren opende in januari 2020, heeft de afgelopen tweeënhalf jaar het Haagse hotelwezen nieuw leven ingeblazen met een uniek design en ongeëvenaarde service.

Lees Verder
Zeeuwsche Zoute
Blog

Valkenburg heeft er met het Dormio Wijnhotel Valkenburg een attractie bij. Het themahotel kan als trekpleister in één adem worden genoemd met de kasteelruïne, grotten en terrassen, al is het hotel voor foodies en winelovers al een bestemming op zich. Richard verbleef in het hotel en proefde de sfeer, wijnen

Lees Verder
Nachos
Blog

Gek op Mexicaans eten? Dan ken je ongetwijfeld de Tex-Mex keuken. Het beste van Mexico met een vleugje Texas in Amerika. Vandaar de naam. Een van de bekendste gerechten zijn nacho’s: gekruide en al dan niet met gesmolten kaas bedekte tortillachips’. Extra smakelijk te maken met een ‘Mexican mix’.

Lees Verder