KokenKoken
Topchefs koken voor kinderen
Advertorial

Advertorial – Tal van sterrenchefs komen maandag 14 april in actie voor het goede doel. Dat doen ze met het sponsordiner ‘Topchefs koken voor kinderen’ bij Lakehouse Binnenmaas in Mijnsheerenland. Alle opbrengsten gaan naar drie organisaties die zich inzetten voor kinderen die hulp nodig hebben. De kaartverkoop is gestart.

Lees Verder
Culinair Erfgoed

Ten westen van Haarlem maakte de Bloemendaalse Gele lang geleden plaats voor oprukkende huizenbouw. De lokale kool lijkt daarmee te verdwijnen. Nu zijn verwoede, veelal burgerpogingen bezig om de groente weer op de kaart te krijgen, net als chefs met oog voor streek- en seizoensproducten. De vraag is of deze

Lees Verder
Kesbeke Fijne Tafelzuren
Nieuws

Restaurant Tribeca, dat al tien jaar gevestigd is in Heeze, maakt een grote stap. Het gerenommeerde restaurant verhuist naar Landgoed de Wielewaal in Eindhoven. De nieuwe locatie biedt het team van Tribeca een kans om hun culinaire visie verder te ontwikkelen.

Lees Verder
Hilton Amsterdam chocoladefestival
Nieuws

Chocolate it is bij Hilton Amsterdam. Tot en met 15 februari kunnen gasten in de Half Moon Lounge en Roberto’s Restaurant genieten van gerechten van de Venezolaanse sterrenchef Enrique Limardo die zijn geïnspireerd door cacao. Aanleiding is het jaarlijks terugkerende chocoladefestival, waarvan het hotel partner is.

Lees Verder
la Fève chocolade & desserts
Nieuws

Den Haag krijgt er met Townhouse Designhotel een goed slapen-plek bij. Het concept is onderdeel van LBG Hotels, dat in Maastricht met een hotel onder dezelfde naam actief is. Het inpandige Jolie Café Manger moet als huiskamer gaan dienen voor zowel gasten als buurtbewoners.

Lees Verder
Elysianne Amsterdam
Nieuws

Restaurant Elysianne opent de deuren in Amsterdam. Chef-kok Matt Pace brengt de Creoolse keuken uit New Orleans naar de hoofdstad en serveert ‘bijna vergeten recepten, vernieuwd met een moderne twist’. De nieuwe eetgelegenheid huisvest aan de Ruysdaelstraat in Oud-Zuid.

Lees Verder
Hotel Corps de Garde Groningen
Nieuws

Opnieuw hebben drie Nederlandse hotels ervoor gekozen zich aan te sluiten bij Quality Lodgings. De hotelgroep is al ruim twintig jaar de collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa en telt inmiddels 118 hotels, waarvan er 71 in ons land zijn gevestigd.

Lees Verder
Celest Rotterdam
Nieuws

Celest in Rotterdam heeft de deuren geopend. Het restaurant – met cocktailbar een etage lager – huisvest op de 58e verdieping van de Zalmhaventoren op een hoogte van 190 meter. Chef-kok Lars Drost serveert er een menu dat lokale ingrediënten combineert met internationale technieken. Zo ziet het eruit!

Lees Verder
Chaine
Adrian Zarzo Habraken
Nieuws

Eindhoven krijgt er een wijnbar bij. Café Barolo opent medio februari de deuren in het centrum van de stad. Eigenaar Adrian Zarzo schenkt er wijnen uit de hele wereld, met als basis zijn eigen jarenlange opgebouwde wijnvoorraad.

Lees Verder
Steven Klein Nijenhuis keukentafel Onder de Linden Aduard
Nieuws

Steven Klein Nijenhuis introduceert de keukentafel in Herberg Onder de Linden in Aduard. In de voormalige lounge zijn twee zespersoons tafels geplaatst en krijg je als gast het gevoel dat je bij de sterchef thuis op bezoek bent en eet in zijn keuken. ‘Ik maak de gerechten af aan tafel.’

Lees Verder
Schmidt Zeevis
druiven wijn Blue Monday
Blog

Blue Monday is de meest deprimerende dag van het jaar. De feestdagen zijn voorbij, goede voornemens staan op omvallen en de dagen zijn kort en donker. Tijd dus voor een oplossing. Met genietmomentjes die de dag kunnen opfleuren. Daarom drie biologische wijnen, die je helpen om dit fenomeen te doorstaan.

Lees Verder
Foodtruck Pexels
Advertorial

Advertorial – Traditionele restaurants maken steeds vaker plaats voor flexibele innovatieve concepten. Een van de opvallendste trends van de afgelopen jaren is de enorme groei van het aantal foodtrucks. Deze mobiele keukens, ook wel eettrucks genoemd, waaien als een frisse wind door de culinaire wereld en veroveren de harten van

Lees Verder
De Librije De Opvolging
Nieuws

Restaurant De Librije speelt de hoofdrol in een documentaireserie op Omroep Max. In zes afleveringen worden eigenaren Thérèse en Jonnie Boer, hun kinderen Jimmie en Isabelle en Nelson Tanate gevolgd en staat de overdracht van het familiebedrijf centraal. De eerste aflevering is zondag 16 februari op NPO 2.

Lees Verder
Joey van Heesbeen restaurant 1857 Roosendaal
Reportage

Twintigers Joke Maes en Joey van Heesbeen schrijven in oktober geschiedenis. Voor het eerst in de historie van Roosendaal heeft de stad een eetgelegenheid met een Michelinster. Ze hebben een vervallen koetshuis omgebouwd tot restaurant 1857, waar Brabantse gezelligheid en out of the box-denken de pijlers zijn onder hun succes.

Lees Verder
Nice to Meat
Cees Timmerman DeliCees Dordrecht
Nieuws

Restaurant DeliCees verhuist naar een andere locatie in Dordrecht. Eigenaren Ester Weber en Cees Timmerman gaan ‘met nieuwe energie’ aan de slag in een historisch pand in het Hofkwartier. Met een nieuwe naam én een andere aanpak. ‘We gaan doen wat we al 25 jaar niet meer hebben gedaan.’

Lees Verder
Jurre Klein Bleumink en Tim Hoppe Het Koetshuis Bennekom
Nieuws

Restaurant Het Koetshuis in Bennekom begint het nieuwe jaar met een nieuwe chef-kok. De 26-jarige Jurre Klein Bleumink is de opvolger van Tom Lamers, die heeft gekozen voor het ondernemerschap. Tijd voor een telefoontje met de nieuwe eindverantwoordelijke. ‘Ik houd heel erg van de traditionele Franse keuken.’

Lees Verder
Bourgondisch Lifestyle
Wijnetiket lezen
Advertorial

Advertorial – Wijn kiezen, kan uitdagend zijn. Vooral vanwege het grote aanbod. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kies je misschien lukraak. Zonde, want je loopt het risico dat je wijn koopt die je niet lekker vindt. Dit kun je voorkomen door het etiket te lezen.

Lees Verder
The Church Arnhem
Nieuws

Vijf eetgelegenheden hebben zich met ingang van het zojuist begonnen jaar aangesloten bij JRE-Nederland. Het gaat om de restaurants The Church in Arnhem, Lazuli in Enschede, Fris in Haarlem, Steef in Leeuwarden en Joelia in Rotterdam.

Lees Verder
Grape n Green
Dorus Floris en Lendl Mijnhijmer Showw Amsterdam
Reportage

Voor Lendl Mijnhijmer en Dorus Floris is 2024 een bijzonder jaar. Met Showw in Amsterdam zijn ze hoogste nieuwkomer in de top 100 van Lekker en winnaar van een ster. Bovendien pronkt in het restaurant de Sommelier Award, die Michelin toekent aan Lendl. En dat binnen tien maanden na opening.

Lees Verder
Restaurant Flore Amsterdam
Nieuws

Nieuws uit Amsterdam, waar een tweesterrenrestaurant de deuren vanaf 1 januari drie maanden sluit voor een ‘ingrijpende transformatie’. Ongeveer parallel aan de verbouwing opent tussen het groen van de Tuinen van West een pop-up locatie, die een ‘exclusieve kijk biedt op de evolutie van de eetgelegenheid’.

Lees Verder

Warning: Undefined array key 10 in /home/ke19042222/domains/chefsfriends.nl/public_html/wp-content/themes/sprout/templates/post-loop/loop-block-grid-2-col.php on line 57

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/ke19042222/domains/chefsfriends.nl/public_html/wp-content/themes/sprout/templates/post-loop/loop-block-grid-2-col.php on line 57
Thuiskok
Advertorial

Advertorial – Een culinaire ervaring draait om meer dan alleen een bord eten. Het gaat om de smaken, de presentatie, de ambiance en het gezelschap. Een thuiskok boeken is de perfecte manier om te genieten van verfijnde gerechten en bijpassende dranken, zonder dat je zelf iets hoeft te doen.

Lees Verder
Bonbon Churchill la Feve
Blog

Meester-chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève in Maastricht heeft een indrukwekkende bonbon toegevoegd aan zijn collectie. Ter ere van de 150e verjaardag van Winston Churchill ontwikkelde hij er één met daarin sigaar en whisky. ‘Je proeft de bladeren die je normaal gesproken ruikt en de nicotine tintelt op je tong.’

Lees Verder