Nieuws

Restaurant The Charles met Alain Alders open op The Duke Club in Nistelrode

Restaurant The Charles in het Brabantse Nistelrode heeft, als onderdeel van de exclusieve members only business- en golfclub The Duke Club, haar deuren geopend. Met Alain Alders, die we nog kennen van De Vrienden van Jacob, als culinair manager.

In het groene natuurgebied De Maashorst, nabij ‘s-Hertogenbosch, prijkt een statig Engels landhuis. Een members-only-club voor ondernemers die met de opening van restaurant The Charles ook toegankelijk wordt voor niet-leden. Levensgenieters die verrast willen worden in een exclusieve setting.

Bij The Charles worden ze in de watten gelegd, zonder dat het stijfjes wordt. De moderne aanpak van de bediening en de keuken gaat naadloos samen met Brabantse gastvrijheid en Franse klassiekers.

De bekende SVH Meesterkok Alain Alders is als F&B Manager verantwoordelijk voor alle horeca binnen The Duke Club. Hij staat chef Jack Blackwell van The Charles bij in het bewaken en het behouden van het concept en de filosofie.

Lokale leveranciers

De keuken serveert moderne, Franse gerechten, maar met invloeden vanuit de hele wereld en ingrediënten uit de regio. Alle verse producten komen van maximaal 250 kilometer ver; van Veluws wild tot vis uit de Middellandse Zee. De keuken haalt inspiratie uit de Baskische keuken, met een oogje op Zuid-Amerika en een snufje Nordic cuisine.

Er wordt gewerkt naar de seizoenen, met aandacht voor het welzijn van grond, zee en dier, en zoveel mogelijk verspillingsvrij. Hiervoor wordt veel gefermenteerd of gevriesdroogd. Maar de keuken speelt ook graag met bijvoorbeeld lage temperatuur-bereiding, of met wereldse kruiden en specerijen. Ook lokale leveranciers zijn geliefd. Zo serveren ze bij The Charles een eigen biertje, gin, koffie en olijfolie die in samenwerking met lokale partners zijn geproduceerd.

Sommelier Luuk Egelmeer

The Charles werkt niet met een kaart, Jack geeft zijn koks alle ruimte om iedere dag uitgebalanceerde menu’s te creëren. Sommelier Luuk Egelmeer en zijn zwarte brigade maken de culinaire beleving helemaal af. En wie geen zin heeft om naar huis te gaan, boekt een van de achttien exclusieve suites in The Duke Club, inclusief toegang tot de golfbaan en een butler die 24/7 klaarstaat. De suites zijn ruim 70 m2 en uitgerust met een boxspring uit de toplijn van Auping, die speciaal voor The Duke Suites is ontworpen.

The Charles is woensdag tot en met zaterdag geopend van 18.00 tot 01.00 uur en op donderdag en vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur. The Duke Club is een exclusieve businessclub, voor en door ondernemers. Leden hebben het voorrecht gebruik te maken van de accommodatie en de faciliteiten die The Duke Club biedt.

Lees ook:
De favoriete delicatessenwinkel in Brabant van Dick Middelweerd
Bij Eden geef jij je over aan creatieve brein van chef Herman
Valuas in Venlo krijgt vijfde ster voor hotel

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Björn de Waal viert jubileum met exclusief diner in Het Arsenaal 1309

Volgend artikel

Buitenbad Thermae 2000 in Valkenburg vernieuwd

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.