Provincie in de kijker

De favoriete delicatessenwinkels in Brabant van Dick Middelweerd

Onder de noemer ‘Provincie in de Kijker’ vragen we iedere maand een chef of hotelier naar zijn of haar favoriete delicatessenwinkels in de provincie, waarin het bedrijf is gelegen. Deze keer tweesterrenchef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre.

Da Portare
‘Heerlijke pizza vanuit een omgebouwde mobiele truck. Mijn favoriet is de RAFAEL, een pizza met Mexicaanse invloeden, namelijk ‘cochinita pibil’: traditioneel Mexicaans varkensvlees en jalapeno-pepers.’
Daportare.nl

King Thai – Eindhoven
‘Dankzij King Thai kun je authentiek Thais eten in Eindhoven, net buiten het centrum.’
Kingthai.nl

Houben Worstenbrood – Eindhoven
‘Brabant op zijn best! Worstenbrood, da’s een ouderwets Brabantse en smakelijke traditie. Een leuke winkel met alleen maar worstenbrood, in alle smaken. In de maand december verkopen ze er ook de Houben Sterrenbox. Deze bestaat uit 25 Mienekes Worstenbroodjes ontwikkeld door sterrenrestaurants als Zarzo, De Treeswijkhoeve, De Lindehof en Wiesen.’
Houbenworstenbrood.nl

Thais voor Thuis – Eindhoven
‘Een afhaalwinkel met heerlijke Thaise gerechten. Bijna iedere vrijdag rijd ik hier even langs. Mooi assortiment met verschillende curry’s.’
Restaurantsalathai.nl

SmaeckAcker Culinaire Groentekwekerij – Best
‘Gevestigd in een originele Brabantse langgevelboerderij. Dankzij Frodo Dekker worden mooie en smakelijke groenten van het land gehaald, die je regelmatig terugvindt in de gerechten van De Treeswijkhoeve.’
Smaeckacker.nl

De Genneper Hoeve – Eindhoven
‘Fantastische open boerderij met biologisch vlees, biologische kaas, biologische groenten en biologisch eieren. Met name de oude Genneper kaas is overheerlijk.’
Genneperhoeve.nl

Kaasboerderij De Ruurhoeve – Hoogeloon
‘Ambachtelijke kaas, die echt op de boerderij wordt bereid. De ‘duizenddagenkaas’ is niet meer weg te denken uit onze keuken.’
Ruurhoeve.nl

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Kaas met kerst: inspirerende tips en serveersuggesties

Volgend artikel

De Rozario naar andere plek in Helmond

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.