Nieuws

Buitenbad Thermae 2000 in Valkenburg vernieuwd

Het buitenbad met thermaal water van Thermae 2000 in Valkenburg is in een nieuw jasje gestoken. Bijna 35 jaar kon je als gast terecht in een strak wit buitenbad, maar nu is gekozen voor de kleur taupe. ‘Dat past beter bij onze natuurlijke omgeving.’

Thermae 2000 was voor menig gast herkenbaar aan haar strak witte baden, binnen en buiten. Maar eind september is het buitenbad heropend met een frisse en nieuwe kleur.

Duurzamer

‘Onze gasten genieten van Limburgse gastvrijheid, luxe én de rijke natuur en deze kernwaarden willen we steeds meer laten zien’, vertelt algemeen directeur Bastiaan Klomp.

Volgens hem is het buitenbad de komende jaren verzekerd van een mooie jas. Recent investeerde het bedrijf namelijk al flink door een coating aan te brengen die langer meegaat en (daardoor) duurzamer is in gebruik en onderhoud.

Thermaal water uit de Cauberg

‘Ons unieke thermale water verdient een modern jasje dat beter past bij onze natuurlijke omgeving’, aldus Bastiaan. ‘De uitstraling van het buitenbad voldoet nu ook aan onze kernwaarden.’

In 1989 opende Thermae 2000 haar resort met ruim 1600 kubieke meters aan zwembaden. Allemaal gevuld met thermaal water uit de eigen bronnen, diep verscholen onder de Cauberg in Valkenburg.

Puur en zuiver water

Bastiaan daarover: ‘Waar menigeen de Cauberg óp gaat, gaan wij diep de Cauberg in. Op 381 meter diepte bevindt zich een groot meer met puur en zuiver water, dat eeuwenlang verscholen en beschermd is geweest tegen schadelijke invloeden van buitenaf.’

Medio oktober vindt in het wellnessresort het eerste Herbal Weekend plaats en wordt de kracht van natuurlijke kruiden onder de aandacht gebracht. Half november volgt voor het eerst een ongekleed weekend en in 2024 viert Thermae 2000 het 35-jarig bestaan.

Lees ook:
In dit hotel dompel jij je letterlijk onder in wijn (en het is nog gezond ook)
Zo ziet het eerste wijnhotel van Nederland het Dormio Wijnhotel Valkenburg eruit
Dormio Wijnhotel Valkenburg hippe attractie in charmant Valkenburg

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant The Charles met Alain Alders open op The Duke Club in Nistelrode

Volgend artikel

‘Oscars voor de biefstuk’ groot succes voor Nice to Meat

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.