Nieuws

Zo ziet het eerste wijnhotel van Nederland het Dormio Wijnhotel Valkenburg eruit

Nederland heeft er een bijzonder hotel bij, het Dormio Wijnhotel Valkenburg. Alles in dit hotel staat in het teken van wijn, en het liefst ook nog Nederlandse wijnen. Bekijk de foto’s en constateer dat alles in dit hotel naar wijn ademt.

Met het feilloos sabreren van een fles Zuid-Limburgse bubbels (Raar van Wijngaard Raarberg) verrichtte burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg de officiële opening van Dormio Wijnhotel Valkenburg. Waarna een toost volgde met Dormio, de nieuwe eigenaar van het voormalige familiehotel Tummers. Het bekende hotel aan de Stationsstraat is volledig vernieuwd en getransformeerd tot themahotel.

Alles bij Dormio Wijnhotel Valkenburg ademt wijn en dat komt in alle facetten terug. De 44 hotelkamers en appartementen, de wijnbibliotheek en de Museumkamer zijn ingericht door evenzovele internationale wijnpartners, waarvan 12 uit Zuid-Limburg/Mergelland. Zij realiseren hiermee een unieke samenwerking.

Restaurant Bruis
Andere wijnbedrijven zijn vertegenwoordigd via het gerenommeerde Wijnhuis Robbers & Van den Hoogen en het Duitse familiebedrijf WeinBaum. Dormio trok wijnspecialist en vinologe Miranda Wennekes aan om wijnliefhebbers, bezoekers van de winkel, gasten van het wijnhotel, van de wijnbar en van Restaurant Bruis te adviseren over de 170 kwaliteitswijnen die hier te vinden zijn.

Wat prijsniveau betreft is er voor elk wat wils, van zeer betaalbare toegankelijke wijnen, tot exclusieve soorten in een beperkte oplage. Dormio Wijnhotel Valkenburg biedt gasten en bezoekers hiermee een ongeëvenaarde ontdekkingstocht op wijngebied. De keuken onder leiding van chef-kok Mick Bos biedt een ‘proefkaart’ wijn & tapas, share dining gerechten en avondvullende gastronomische menu’s.

Dormio Wijnhotel Valkenburg
Vanaf dit najaar worden wijnevents en proeverijen in de wijnkelder georganiseerd. Het hotel ligt prominent tegenover het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland, middenin toeristisch Valkenburg en is omgeven door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap.

Dormio Wijnhotel Valkenburg is het vierde hotel in de portfolio van Dormio Resorts & Hotels. Tot deze groep behoren voorts Dormio Hotel De Prins van Oranje – Maastricht, Hotel Modez – Arnhem en Dormio Gasthof Höllwirt – Obertraun Oostenrijk. Het portfolio van de gehele Dormio Group omvat daarnaast: Nederland: Dormio Resort Maastricht; Duitsland: Dormio Resort Eifeler Tor – Heimbach; Oostenrijk: Dormio Resort Obertraun; Frankrijk: Dormio Resort Berck-sur-Mer, Dormio Resort Les Portes du Grand Massif – Flaine, Dormio Resort Les Portes du Mont Blanc – Vallorcine; Spanje: Dormio Resort Costa Blanca Beach & Spa – El Campello.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sabero Roermond dicht: ‘Openen restaurant in ons huis in Leende’

Volgend artikel

Sardine op de bbq: ‘Zomers, lekker en vol met vitamines’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.