Nieuws

Sabero Roermond dicht: ‘Openen restaurant in ons huis in Leende’

Sonja en Nico Boreas stoppen in Roermond met hun met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Sabero. Hoogste tijd om te bellen met Nico, die ook goed nieuws heeft. De ondernemers gaan in Leende onder dezelfde naam verder, maar met een ander concept. ‘We noemen het een huiskamerrestaurant.’

Jeetje, stoppen met Sabero; wat is er aan de hand?
‘Het huurcontract loopt in maart af en de eigenaar van het pand wilde dat we voor vijf jaar bijtekenden. Dat vinden Sonja en ik te lang, want we gaan beiden richting de zestig. We willen en gaan absoluut niet stoppen, maar deze periode is voor ons te ruim.’

Als jullie niet stoppen, wat gaan jullie dan doen?
‘We gaan terug naar Heeze en openen daar een restaurant. We hebben in Leende, dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Heeze, een vrijstaande woning gekocht die in 2019 opgeleverd is en met honderd zonnepanelen volledig zelfvoorzienend is.’

‘In de garage komt een mise-en-placekeuken – die kunnen we meenemen uit Roermond – en we gaan de gerechten meegeven vanuit de keuken in ons huis. Gasten hebben zicht op die keuken, maar kunnen niet in onze woonkamer kijken. Het restaurantgedeelte wordt gerealiseerd in een uitbouw.’

Wat kun je vertellen over het concept?
‘We noemen het zelf een huiskamerrestaurant, maar er komt eveneens een terras met grote tuin. Alles is gelijkvloers. We handhaven de naam Sabero en nemen ook het interieur mee. Mijn rechterhand in Roermond gaat mee naar Leende en aan de voorkant is alles in handen van Sonja, die waar nodig ambulante krachten gaat inzetten. We blijven op dezelfde manier werken, al weten we nog niet hoeveel couverts we gaan draaien en op welke dagen we open zijn.’

Dat is ineens iets heel anders?
‘Deze stap wilden we maken na Sabero, maar wordt nu alleen wat vervroegd. Na de verkoop van Boreas in Heeze hadden we als voordeel dat we niet langer geboden waren aan een pand en een hypotheek. We hebben vorig jaar ons huis verkocht en nemen nu onze intrek in een vrijstaande woning voor het realiseren van ons plan. Het enige dat anders is, is dat we in het oorspronkelijke idee dachten aan een boerderij.’

Hoe ziet de planning eruit en wanneer gaan de reserveringslijnen open?
‘We hopen in maart of april te kunnen starten, maar dat hangt ook af van de voortgang van de aanbouw. Als we een openingsdatum hebben, maken we ook bekend per wanneer kan worden gereserveerd.’

Lees ook:
Bekend restaurant Kaatje bij de Sluis in andere handen
Dit zijn de restaurants in Rotterdam met een Bib Gourmand
Na negentien jaar komt restaurant Katseveer* in andere handen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Eten en drinken met historie: negen restaurants in een kasteel

Volgend artikel

Zo ziet het eerste wijnhotel van Nederland het Dormio Wijnhotel Valkenburg eruit

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.