Nieuws

Bekend restaurant Kaatje bij de Sluis in andere handen

Kaatje bij de Sluis is overgenomen. Het bekende sterrestaurant in Blokzijl is overgenomen door Thomas Deli en Lotte Veldman. Ze nemen de zaak over van Harald Hovenkamp en Peter Postma die als begeleiders enige tijd betrokken blijven bij het restaurant.

Thomas Deli en Lotte Veldman werken al ruim 10 jaar voor Kaatje bij de Sluis. Thomas in de keuken en Lotte in de bediening. Ze zijn dan ook bekende gezichten voor gasten, leveranciers en andere betrokkenen.

Formeel vond de overname begin dit jaar al plaats, maar vanwege de rol van Harald en Peter is de wijziging nu naar buiten gebracht. Harald en Peter blijven de komende tijd de jonge ondernemers begeleiden bij het runnen van de zaak.

De overname betreft het sterrestaurant en Kaatjes Résidence, het kleinschalige hotel aan de andere kant van de sluis in het centrum van het pittoreske Blokzijl.

Thomas startte zijn loopbaan in 2011 bij Kaatje en was de afgelopen twee jaar al keukenchef naast Peter. Lotte kwam in 2013 bij Kaatje en was de afgelopen twee jaar al verantwoordelijk voor alle operationele taken aan de voorzijde. De twee zijn zakelijke compagnons.

De culinaire koers blijft nagenoeg ongewijzigd. De klassiekers zoals lasagne met Canadese kreeft en ree uit de Weerribben blijven op de kaart staan. Wel wil Thomas nog meer werken met producten uit National park Weerribben-Wieden en de Noordoost Polder. Lotte onderstreept het behoudt van Franse wijnen op de wijnkaart, maar denkt ook aan Nieuwe Wereld-wijnen en wijnen uit eigen land. Kaatje schenkt al een Nederlandse wijn uit Marknesse, niet ver van Blokzijl gelegen.

Voor Harald en Peter breken andere tijden aan. Peter (51) gaat zich bezinnen op zijn toekomst en werkte de laatste tijd al regelmatig bij zijn broer in de jachthaven. Harald (49) geeft les aan de Hogeschool TIO in Groningen en wil zich verder ontwikkelen als ondernemer op andere vlakken.

Om de overname kracht bij te zetten biedt Kaatje bij de Sluis gasten als kennismaking een proeverijmenu van 9 gangen aanbieden voor slechts 69,50 euro.

Kaatje bij de Sluis behoort al jaren tot de top van de vaderlandse gastronomie. Het restaurant maakte faam in de vorige eeuw onder leiding van de twee jaar geleden overleden Fons van Groeningen. In 2004 namen Peter Postma en Harald Hovenkamp de zaak over.

Lees ook onder uitgebreide foodblog:
Proef fit en fris Kaatje met gevarieerd amusemenu

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Vraag STAP-budget aan en schrijf je in bij WTOL-Academy

Volgend artikel

Eten en drinken met historie: negen restaurants in een kasteel

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.