Nieuws

Dit zijn de restaurants in Rotterdam met een Bib Gourmand

Met een Bib Gourmand beloont Michelin restaurants met een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Sinds dit jaar is het criterium ‘waar voor je geld voor de volledige rekening op basis van de kwaliteit die wordt geboden’. Dit zijn de zeven restaurants in Rotterdam met deze bekroning.

Asian Glories

Asian Glories aan de Leeuwenstraat is een begrip in het Rotterdamse. Kevin Fan zet het levenswerk voort van zijn ouders, die omkwamen bij de vliegramp met de MH17 en het restaurant openden met als enige doel gasten een unieke, heerlijke en onvergetelijke ervaring te bieden. ‘Het menu weerspiegelt een eeuwenlange familiekeuken en biedt traditionele en innovatieve gerechten van Kanton en Sichuan, die tot in de perfectie zijn bereid.’ Lunch en diner, dinsdag en woensdag gesloten.

Gastrobar STER

Gastrobar STER Rotterdam
Rilette van witvis. Foto: Aldwin van Krimpen

By Terry Priem is toegevoegd aan de naam van dit restaurant aan de Jericholaan in stadsdeel Kralingen. Een gastrobar is een kroeg gespecialiseerd in het serveren van eten en drinken van hoge kwaliteit, laat de ondernemer op de website van zijn zaak weten wat je als gast kunt verwachten. ‘Een vlotte en stoere beleving van de culinaire werelden.’ Bij Terry kun je ook eten voor thuis bestellen. Een menu van drie of vier gangen inclusief (indien gewenst) bijpassende wijnen, maar ook lasagne voor twee personen. Geopend voor lunch en diner van donderdag tot en met maandag.

Gym & Gin

Gym Gin Rotterdam

Gym & Gin wordt sinds 2019 geëxploiteerd door Kevin Valkhoff, die in 2016 het avontuur startte met de toenmalige eigenaren Maaike Groenewegen en Frank Huson. In het restaurant draait het om balance. Evenwicht in verfijnd eten, evenwicht in een gezonde levensstijl zonder het genieten te vergeten. Gelegen tussen sportvelden en het Brainpark in Rotterdam-Oost, nabij het Kralingse Bos en de A16. Geopend voor lunch en diner. Op zondag en maandag gesloten.

Huson

Bij dit restaurant in het sfeervolle Scheepvaartkwartier in het centrum speelt de internationale keuken met Aziatische invloeden de hoofdrol. ‘Eigentijds en traditioneel, luxe maar tóch laagdrempelig. En vooral: voor iedereen.’ Ook uit de koker van Maaike Groenewegen en Frank Huson (zie Gym & Gin), maar nu in handen van Mark van Wijngen die er in de keuken werkte. En die in de lockdownperiode – met zijn medewerkers – een prijswinnende limoncello ontwikkelde. Van maandag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner.

Kwiezien

Kwiezien Rotterdam

Het team van Kwiezien aan de Delistraat bestaat naar eigen zeggen uit ‘vakidioten die het een feest vinden om gasten in de watten te leggen’. Je checkt de menukaart en stelt vervolgens je eigen menu samen. Er zijn voor-, hoofd- en nagerechten met het formaat van een voorgerecht en vervolgens is het aan jou. ‘Drie gangen voor de kleine eter, vier voor de normale eter en vijf voor de grote eter.’ Behoefte aan meer? Geen probleem, want meer gangen ‘mag natuurlijk ook’. Leuk: op de website hebben ze het niet over ‘eet smakelijk’, maar over ‘eet lekker’. Open woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.00 uur.

Umami by Han

Umami by Han Rotterdam

Formule uit de koker van chef Han Ji, die in het verleden een ster kookte bij HanTing Cuisine in Den Haag en op dezelfde locatie inmiddels actief is met Zheng. Gevestigd aan de Binnenrotte in het hart van de stad en – zoals de naam al zegt – met umami als vijfde smaak in de hoofdrol. Er zijn ook Umami-vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Maastricht, Den Haag en Peking, en bijna allemaal zijn ze in het bezit van een Bib Gourmand. Modern-Chinese fusion, waarbij het draait om social dining. Volgens de Chinese cultuur brengt het delen van eten mensen dichter bij elkaar. Zeven dagen per week geopend voor diner en zes dagen per week voor lunch (niet op maandag). Ook beschikbaar voor thuis.

Vineum

David van Steenderen is een bezige bij. Hij exploiteert niet alleen dit restaurant met wijnbar aan de Eendrachtsweg, maar heeft ook een wijnhandel en een delicatessenwinkel. Mocht in 2017 als eerste sommelier een Michelin Award in ontvangst nemen. Huisvest op de eerste verdieping, met als blikvanger een geklimatiseerde wijnkast en een keuken ‘van hoog niveau gecombineerd met een lage drempel’.

Lees ook:
Foto’s nieuwe Oranjerie restaurant In den Rustwat Rotterdam
Andere naam voor Rotterdams restaurant: NOYA wordt YANO
Tiengemeten: natuurpracht onder de rook van Rotterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

René Koelman verklapt kaastrends voor komende winter

Volgend artikel

Deze 24 chefs koken voor het goede doel (en jij kunt aanschuiven)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.