Nieuws

Na negentien jaar komt restaurant Katseveer* in andere handen

Jessica en Rutger van der Weel stoppen met Katseveer in Wilhelminadorp. Het echtpaar draagt de exploitatie van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant per 1 oktober over aan medewerkers Leon Vermaire en Paul Labruijere. ‘Aan het culinaire niveau en de gastbenadering veranderen we niets.’

De overdracht betekent dat Rutger en Jessica na negentien jaar afscheid nemen van hun restaurant, dat sinds 2005 onafgebroken in het bezit is van een Michelinster en ook vermeldingen heeft in de Lekker en Gault&Millau.

Paul Labruijere en Leon Vermaire
De nieuwe eigenaren zijn respectievelijk maître-sommelier (Paul) en souschef (Leon) en worden met ingang van 1 oktober ook verantwoordelijk voor het boven het restaurant gelegen appartement Zilte Lucht.

Rutger van der Weel
Rutger laat weten dat de eerste gesprekken al drie jaar geleden plaatsvonden en dat ze alles sinds die tijd met zijn vieren zijn gaan vormgeven. ‘Paul is hier samen met ons in 2003 begonnen en Leon is mijn rechterhand in de keuken sinds 2015. Daarvoor werkte hij bij onder andere Oud Sluis, Amber in Hongkong en Da Vinci.’

Restaurant Katseveer Wilhelminadorp interieur
Jan de Carpentier, Limit fotografie

Jessica van der Weel
De nieuwe eigenaren laten weten er trots op te zijn dat Jessica en Rutger hun Katseveer aan hen toevertrouwen. ‘Na de overdracht gaan we een week dicht om voor en achter de schermen alles te regelen en de zaak wat meer van onszelf te maken. Op 8 oktober openen we de deuren weer.’

Zeeuwse producten
Aan het culinaire niveau en de gastbenadering veranderen ze niets. ‘De gast kan blijven rekenen op de professionele en warme benadering aan de voorkant en de op de keuken van hoog niveau, waarin wordt gewerkt met Zeeuwse topproducten.’

Koksvak
Rutger wil na de overdracht zijn kennis overdragen en de jeugd motiveren voor het mooie koksvak, bijvoorbeeld als praktijkdocent in het horecaonderwijs. Jessica heeft de ambitie om aan de slag te gaan met jonge mensen met eetstoornissen en gedragsproblemen.

Lees ook:
Chef2Chef: Jessica over Rutger, Rutger over Jessica
Nu ook goed slapen bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp
Foto’s: sterrestaurant Katseveer in Wilhelminadorp vernieuwd

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Servais Tielman breidt Beluga Loves You uit met foodbar

Volgend artikel

Grote namen bij Chefs (R)Evolution (en er zijn nog kaarten)

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.