Nieuws

Grote namen bij Chefs (R)Evolution (en er zijn nog kaarten)

Chefs (R)Evolution is terug na twee jaar corona. En ook nog eens met een jubileumeditie. Dat betekent kookdemonstraties van internationale topchefs, kookwedstrijden, wijnworkshops en de Boer&Markt, waarbij jij aanwezig kunt zijn. Een update van het programma in Zwolle.

Net als tijdens de voorgaande edities vinden alle activiteiten plaats in en om restaurant De Librije en theater De Spiegel. De 2022-editie is op zondag 4 en maandag 5 september.

Thérèse en Jonnie Boer
De organisatie is in handen van Thérèse en Jonnie Boer, in samenwerking met Carola en Thomas Ruhl en het team van Port Culinaire.

Het driesterrenkoppel gaat ook het podium op voor een kookdemonstratie. Datzelfde doen Max Stiegl van Gut Purbach, Lukas Mraz van restaurant Mraz & Sohn (beide Oostenrijk), Eduard Xatruch van het Spaanse Distrufar, Rasmus Munk van Alchemist in Denemarken, en Elif Oskan van het Zwitserse Gül.

Boer&Markt
Op de Boer&Markt kunnen bezoekers producten ontdekken van ambachtelijke boeren en (wijn)leveranciers waarmee Jonnie en Thérèse samenwerken. In samenwerking met collega-restaurateurs van Alliance Gastronomique serveren zij een diversiteit aan gerechten uit alle Nederlandse streken.

Ieder restaurant neemt een boer mee waarmee wordt samengewerkt en daardoor kan het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met de producten en ingrediënten die ons land rijk is.

Kookwedstrijden
Ook dit jaar worden bijzondere kookwedstrijden georganiseerd. Een daarvan is de HillBilly Contest, die kandidaten op pad stuurt om ingrediënten te verzamelen die zij uiteindelijk verwerken in een menu dat wordt beoordeeld door een jury.

Wijn en spijs
De Librije wordt tijdens het Avant-garde Cuisine Festival omgetoverd tot een wijn-spijspaleis. Tien chefs die een verleden hebben bij het Zwolse driesterrenrestaurant, verzorgen in samenwerking met het keukenteam van Thérèse en Jonnie gezamenlijk twee lunches van zes gangen inclusief bijpassende wijnen.

Onder hen onder andere Sydney Schutte van Spectrum in Amsterdam, Adrian Zarzo van Zarzo in Eindhoven en Jeroen Achtien van restaurant Sens in Zwitserland.

Kaarten
Kaarten zijn te bestellen via de onderstaande link. Een dagticket kost 79,95 euro per persoon en is inclusief toegang tot de Boer&Markt. Wil je zowel zondag als maandag gaan, kies dan voor het combinatieticket van 129,95 euro.

Wil je alleen naar de Boer&Markt, dan betaal je 12,50 euro per persoon per dag. Een welkomstdrankje en een Chefs (R)Evolution-glas zijn inbegrepen.

Voor studenten van gastronomie- en vakopleidingen geldt een studententarief van 49,95 euro. Wie daarvan gebruik wil maken, kan bij de opleiding informeren of een e-mail sturen naar chefsrevolution@librije.com.

Lees ook:
ChefsRevolution 2016: Backstage met Jonnie en Thérèse
Vlog: Op zoek naar antwoorden op ChefsRevolution 2016
Videoverslag ChefsRevolution maandag 19 september

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Na negentien jaar komt restaurant Katseveer* in andere handen

Volgend artikel

Robin van de Bunt over De Leuf 2.0: ‘Local meets Asian’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.