Partnercontent

‘Oscars voor de biefstuk’ groot succes voor Nice to Meat

Partnercontent – Verkoopt Nice to Meat de beste steak ter wereld? Dat zou maar zo kunnen! Tijdens de internationale World Steak Challenge eind september is de slager namelijk bekroond met liefst acht gouden medailles en uit alle winnaars wordt op 13 november de World’s Best Steak gekozen.

De awards die tijdens de World Steak Challenge worden uitgedeeld, worden door de branche beschouwd als de ‘Oscars voor de biefstuk’. Een tachtigkoppige vakjury van slagers en chefs bekroonde de inzendingen van Nice to Meat met acht gouden medailles, twee zilveren medailles en één bronzen medaille.

Stone Axe en Creekstone

Vijf van die gouden medailles mocht de slager uit Almere in ontvangst nemen voor de biefstukken van de Australische producent Stone Axe. Daarnaast was er het hoogste eremetaal voor de steak van de Amerikaanse Creekstone.

Wagyu en LUMA

In de categorie voor uiterst exclusieve steaks van Japanse Wagyu-runderen was er goud voor de Gumma Wagyu A4, en het Zwitserse LUMA-beef werd eveneens met goud bekroond. Bovendien was er voor het vlees dat rijpt met behulp van schimmel ook nog een zilveren medaille.

Mikel Pouw

‘Een prijzenregen als deze is één van de mooiste complimenten die we konden krijgen’, zo laat directeur Mikel Pouw weten aan ChefsFriends, het platform waaraan het bedrijf als vriend is verbonden. ‘De prijzen onderstrepen onze filosofie over vlees, namelijk dat alles draait om de kwaliteit en de zorgvuldige selectie ervan, en niet om de kwantiteit.’

Beste en lekkerste vlees

Mikel laat weten dat Nice to Meat al jaren met hart en ziel aan werkt om het beste en lekkerste vlees ter wereld op de borden van Nederlandse liefhebbers te brengen. ‘Het motiveert wel ontzettend om ons harde werk hiermee beloond te zien.’

Het bedrijf uit Almere dingt met de acht gouden medaille winnende biefstukken mee naar de prijs World’s Best Steak. Die wordt op 13 november bekendgemaakt in Londen op basis van de beoordelingen van een internationale vakjury.

Lees ook:
Een schimmel die vlees lekkerder maakt? ‘Je proeft de smaak van buiten’
Creekstone: het beste op het gebied van rundvlees (inclusief recept)
Ode aan de biefstuk: ‘Eerst proeven, dan pas de saus’

Vorig artikel

Buitenbad Thermae 2000 in Valkenburg vernieuwd

Volgend artikel

Wat zijn de populairste wijnregio’s in Frankrijk?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.