Blog

Creekstone: het beste op het gebied van rundvlees (inclusief recept)

‘Vlees van de Creekstone farms is het enige raszuiver Black Angus en dat proef je!’ Mikel Pouw van Nice to Meat spreekt over ‘het beste wat de wereld te bieden heeft op het gebied van rundvlees.’ Welkom bij de koeien die grazen op uitgestrekte open weiden in de Verenigde Staten.

De Creekstone farms hebben hoge standaarden en dit proef je volgens eigenaar Mikel Pouw van Nice to Meat in Almere terug in dit product. Het Black Angus-vlees heeft een malse structuur en zacht zoete smaak.

‘Dat komt door het maïsdieet dat de runderen in hun laatste honderd dagen krijgen. Het vlees is gemarmerd met zachte vetten, die smelten tijdens het bereiden. Voor elke liefhebber is dit een must.’

Superieure smaak
Het vee graast op uitgestrekte open weiden in Kansas, Nebraska en Oklahoma in de Verenigde Staten. De fokprogramma’s zijn gebaseerd op het uitgangspunt dat een superieure smaak van het vlees begint bij een superieure genetische herkomst van de runderen. De fokkers houden het proces van fok tot slacht volledig in eigen hand en streven naar optimale raszuiverheid van hun dieren.

Maïs
‘Zij volgen het uitstekende ASDA-programma voor Non Hormone Treated Cattle’, vertelt Mikel. ‘Dit waarborgt dat de dieren geen hormonen, antibiotica of dierlijke grondstoffen krijgen toegediend. Om de smaak verder te verfijnen. worden ze de laatste honderd dagen bijgevoerd met puur natuurlijke, eerste kwaliteit gele maïs. Dit zorgt voor wit vet en prachtige dooradering.’

In de Verenigde Staten krijgt vlees na de slacht op basis van de dooradering een kwaliteitsaanduiding. De beste kwaliteit Creekstone US Black Angus Beef ir pime. Gemiddeld haalt slechts 3 procent van de delen die classificatie. Door zorgvuldige selectie scoort Nice to Meat Creekstone US Black Angus Beef hierop met 30 procent prime delen, 60 procent choice en 10 procent select.

Bavette recept bereiding pasta pesto
Foto: website Nice to Meat.

Recept: Creekstone bavette met pasta pesto
De sappige Creekstone bavette grill je kort op de barbecue of in een grillpan. De gesmolten zoete vetten van het maïsgevoerde Black Angus-vlees is echt een smaaksensatie en heeft niet veel nodig. Een lekkere penne pasta met rode pesto is genoeg.

Ingrediënten
– 400 gr. Creekstone bavette
– 75 gr. penne (p.p.)
– 1 courgette
– 4 middelgrote tomaten
– 50 gr. zongedroogde tomaten
– 150 gr. spekblokjes
– 1 potje rode pesto arrabbiata
– 50 gr. gemengde croutons

Benodigdheden
– Big Green Egg
– koekenpan
– kookpan

Voorbereiding
1. Maak de barbecue aan voor direct grillen met de cast iron grid op 200 graden en steek deze aan op om temperatuur te laten komen.
2. Snijd alle groenten (ook de zongedroogde tomaten) in kleine blokjes, zodat je deze straks meteen kunt gebruiken.

Bereiding
1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
2. Verwarm in de koekenpan een scheutje olijfolie en bak hierin de spekjes gaar en krokant. Zodra de spekjes gaar zijn, voeg je de tomaat en courgette toe.
3. Wanneer de pasta gaar is, voeg je dit toe aan de koekenpan en houd jij dit warm op een lage temperatuur/hitte.
4. Leg de steak op het gedeelte van het rooster waaronder de kolen branden. Afhankelijk van de gewenste gaarheid kun je een kerntemperatuur van 49 graden aanhouden. Dit is ongeveer 4 minuten per kant.
5. Voeg de pesto, zongedroogde tomaten en de croutons toe aan de pastamix en snijd de steak in repen van ongeveer een centimeter.
6. Je maakt je bord op door de pasta in het midden te leggen en de steak ernaast te serveren. Maak je steak af met een beetje zout. De pasta kun je ook wat extra’s geven door en parmigiano over te raspen.

Nice to Meat biedt jou middels de actie ‘Meat & Creek’ de gelegenheid om op een leuke manier kennis te maken met Black Angus van de Creekstone farms. Als je een bestelling plaatst in de webshop, dan krijg je tijdelijk twee gratis biefstukken cadeau én wordt het gratis aan huis bezorgd.

Lees ook:
Puro Beef: rundvlees zoals vlees écht is bedoeld
Thuis genieten van Wiedenlam met recepten en tips van Ramon Beuk
Spareribs: om je vingers bij af te likken, letterlijk en figuurlijk

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Nice to Meat, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over en/of het bestellen van Creekstone US Black Angus Beef kun je terecht op de website Nicetomeatyou.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zuid-Europees temperament op jouw kaasplank

Volgend artikel

Deel 1 video-interview chef Martijn Kajuiter

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.