Nieuws

In dit hotel dompel jij je letterlijk onder in wijn (en het is nog gezond ook)

Bij Thermae 2000 kun jij je nu letterlijk onderdompelen in wijn. In samenwerking met wijndomein St. Martinus in Vijlen geniet je op de top van de Valkenburgse Cauberg van een ‘unieke en duurzame beleving’, die volgens de initiatiefnemers niet alleen bijzonder is maar ook nog eens gezond.

Vino therapy heet het officieel. Wijnpulp die na het persen overblijft, wordt in Zuid-Limburg gebruikt om in te baden.

Wijndomein St. Martinus
Het zogeheten wijnbad wordt gevuld met pulp van de Monarch-druif, die door wijndomein St. Martinus wordt gebruikt om onder andere de ‘Olivier’ van te maken.

‘De Monarch-druif zorgt voor een prachtige kleurintensieve wijn’, vertelt wijnmaker Stan Beurskens. ‘Dit laatste heeft te maken met het schilcontact en juist dat maakt het baden in de pulp zo uniek.’

Minder rimpels
In die schil zit namelijk een bijzonder stofje, ‘Resveratrol is een krachtige antioxidant, die de huid beschermt tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van uv-straling. Daarnaast verstevigt het de huid en vermindert het de rimpels.’

Thermae 2000
De wijnbaden zijn gebouwd pal naast het in 2019 geopende Infinitum, dat staat voor het oneindige uitzicht. Terwijl je ontspant in het bad, kijk je uit over het heuvelland. De behandeling wordt voorafgegaan met een scrub en tijdens het badderen krijg je natuurlijk een glaasje Olivier geserveerd.

Thermae 2000 werd ruim dertig jaar geleden door twee fysiotherapeuten opgericht als kuuroord. Vandaag de dag is het een wellnesscentrum met eigen hotel en paramedisch centrum.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

PLNT introduceert vegan variant van klassieker Beef Wellington

Volgend artikel

De Beejekurf viert koperen jubileum met menu van 13 gangen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.