Roberto’s viert verjaardag met culinaire reis door Italië
Restaurant Roberto’s in hotel Hilton Amsterdam bestaat dertig jaar en viert dat met een ode aan de ‘Pura Cucina Italiana’, geïnspireerd op de western The Good, the Bad en the Ugly van Sergio Leone. ‘Wij koesteren de oorspronkelijke waarden van de pure Italiaanse keuken: puur en lekker!’
Om de dertigste verjaardag te vieren, brengt Roberto’s een ode die is geïnspireerd op de bekende Italiaanse spaghettiwestern ‘Il buono, ik brutto, il cattivo’.
Franz Conde
De komende maanden word je als gast meegenomen op een culinaire reis door de verschillende regio’s van Italië en presenteert het keukenteam onder leiding van executive chef Franz Conde traditionele en moderne interpretaties van de Pure Cucina Italiana.
Pure Italiaanse keuken
Net als de rode draad in Sergio Leones film is de Italiaanse gastronomie de waardevolle ‘schat’ waarnaar veel restaurants op zoek zijn, introduceert Hilton Amsterdam het initiatief.
Executive chef Franz daarover: ‘Wij koesteren de oorspronkelijke waarden van de pure Italiaanse keuken: puur en lekker! Door ook gastronomie wordt beïnvloed door culturele veranderingen en trends, kunnen gerechten hun authenticiteit verliezen.’
Traditionele waarden
Bij Roberto’s streven ze er volgens hem juist naar om de traditionele waarden die de Italiaanse keuken zo uniek maken, te bewaren. ‘Gastronomie is wie we waren, wie we zijn en wie we zullen zijn. Dit maakt Roberto’s al dertig jaar succesvol.’
Authentiek en stoer
De culinaire reis begint in oktober in Garfagnana in Midden-Italië. Chef-kok Aurelio Barattini van het eeuwenoude restaurant Antica Locanda di Sesto neemt gasten mee in de cultuur van zijn regio en deelt authentieke en stoere gerechten.
Piemonte
Van half november tot december laat Roberto’s je de beste wijnen proeven van de familie Dogliani, eigenaar van Batasiolo-wijnen. Deze worden gecombineerd met typische Piemontese gerechten, waarin natuurlijk de tartufo bianco – witte truffel – een hoofdrol speelt.
Venetië
Van half januari tot half februari is het Venetiaans carnaval en draait het om ‘ombra e cicchetti’, hetgeen staat voor nippen aan wijn en genieten van kleine hapjes. Die worden bereid met chef-kok Ivan Fargnoli van Bacaromi, de bacaro van Hilton Molino Stucky Venice in Venetië.
Romeinse keuken
Als de lente aanbreekt, brengt Roberto’s met Ristorante L’Uliveto van Rome Cavalieri Waldorf Astoria een ode aan de klassieke Romeinse keuken. Deze staat bekend om de uitzonderlijke rijkdom en smaken.
Napels
In mei en juni laat de keuken zich inspireren door Sorrento en het Ristorante L’Agrumento in Hilton Sorrento Palace. Dit zorgt voor een gevoel van ‘napolitudine’, een soort melancholie die je ervaart na een bezoek een Sorrento en Napels, en de overheerlijke straatkeuken van die steden.
Mozzarella di bufala, de beste pizza en spaghetti, buitengewone zeevruchten en wijnen van vulkanische bodem.
Lees ook:
Nieuwe general manager voor vijfsterrenhotel in Amsterdam
‘144 topgerechten’ tijdens tweede Patrons Chef’s Table
‘Nieuwe Rijks krijgt Nederlands culinair erfgoed als basis’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, WTOL-Academy, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.